"Purre" avgjorde sent
Publicerad: 2017-01-28
SHL
Tre gånger kom Rögle BK tillbaka och kvitterade Frölunda HC:s ledningsmål, men när Patrik Carlsson klev fram och gav Frölunda ledningen för fjärde gången orkade inte skåningarna komma ikapp.

ÄNGELHOLM | Starten i Lindab Arena kunde knappast ha blivit mycket bättre för Frölunda HC som spräckte nollan redan innan den första minuten var avklarad. Man tog vara på ett dåligt tajmat byte i Rögle BK, ställde om och Casey Wellman spelade fram Joel Lundqvist som stabilt lade in pucken mellan Anders Lindbäcks mål till 1-0 för gästerna efter 55 sekunders spel.
Målet var det första för Lundqvist på 13 matcher, och han bröt även en svit på åtta raka matcher utan poäng.

Den första perioden klingade gott och tydligt i Frölundas melodi där det klart mesta utav spelet ägnades i Rögles försvarszon. Det var kvicka fötter, distinkta uppspel och ett passningsspel som fick hemmalagets försvar att luckras upp vid ett par tillfällen. Skåningarna hade inte många farligheter att utsätta Johan Gustafsson i Frölundamålet för, som utöver två frilägesräddningar fick en skapligt lugn akt där han motade totalt tre skott.
Rögles dito, Anders Lindbäck, hade det desto svettigare som fick hela 15 skott emot sig under den första perioden, och det var tack vare hans mycket solida spel i och med ett par kanonräddningar som hemmalaget bara låg under med ett mål efter inledningsperioden.

REDAN I DEN ANDRA PERIODENS FÖRSTA MINUT skulle vi få se prov på en omskakad matchbild, för efter dryga halvminuten spelade Bryan Lerg fri och var så när på att skicka in kvitteringen. Johan Gustafsson lyckades stoppa pucken den gången, och ett par gånger till, men skulle få en ganska svettig period mellan stolparna.

Frölunda spelade inte bra i mittenakten, utan var både nonchalanta och slarviga - till Rögles fördel.
Hemmalaget var det klart bättre laget under den andra periodens upptakt och skapade några riktigt farliga omställningar och chanser. När sedan Almen Bibic störtade fram på en retur kunde inte ens Gustafsson stoppa Röglebacken ifrån att spräcka nollan och göra mål för andra matchen i följd.

Kvitteringen till trots så skulle Frölunda ändå återta ledningen ganska kort därpå, och det tack vare ett numerärt överläge – spelformen som kärvat ordentligt på sista tiden. Johan Sundström sköt från blålinjen direkt efter tekning, Victor Olofsson slog in returen och 2-1-ledningen var ett faktum med knappt halva matchen spelad.

Det var dock en rätt så svängig period, och Rögle skulle lyckas få in en kvittering bakom Gustafsson innan perioden var över. David Åslin fick en klubba på Timothy Liljegrens skott och skarvade in 2-2

I DAG TYCKTES VARA den dag där effektivitet i numerärt överläge skulle vara den avgörande faktorn, för när Rögles Ludvig Claesson efter 6:08 drog på sig en fasthållningsutvisning skulle Frölunda slå till igen – och än en gång kort efter tekning.
Det tog bara nio sekunder så hade Casey Wellman från den vänstra tekningscirkeln hittat nätmaskorna till 3-2 efter en pass ifrån Victor Olofsson – och Frölunda var i förarsitsen igen.

Rögle gav sig inte, utan fortsatte trumma på som man gjort i mittenakten också och var det spelförande laget även i slutakten. Man skulle för tredje gången i den här matchen också lyckas kvittera när Ludvig Rensfeldt påpassligt knackade in en retur från nära håll med drygt sju minuter kvar att spela utav den tredje perioden.

Men, Frölunda skulle till slut dra det längsta strået i den här matchen.

Kristian Vesalainen stressade Felix Schütz bakom Röglemålet såpass att tysken tappade pucken, varpå Vesalainen kunde hittade en framstörtande Patrik Carlsson som distinkt satte pucken till 4-3 bakom Anders Lindbäck.
Målet blev också det som fällde avgörandet, för trots att Rögle fick chansen att spela både 6 mot 5 och 6 mot 4 höll Frölunda ut och säkrade tre poäng.

Matchvinnaren Patrik Carlsson kommenterade i C More matchen på följande vis:
– Det var en ganska pendlande matchbild där ute. Vi började bra i första perioden men var riktigt dåliga i den andra. Vi ryckte upp oss i tredje igen och lyckades dra det längsta strået. Jag tycker vi visar upp en bra moral i laget som, trots att vi spelar lite sämre, håller i det och vinner matchen till slut, avslutade Carlsson.

Nästa match äger rum på torsdag den 2:a februari, då vi gästar Växjö Lakers i Vida Arena kl 19:00.
Nästa hemmamatch äger sedan rum söndag den 5:e (kl 16:00) då vi ställs emot Färjestad BK. Biljetter köper ni via den här länken

Matchstatistik Rögle BK - Frölunda HC 3-4 (0-1, 2-1, 1-2) Skott: 27-28 (3-15, 12-9, 12-4)
Utv.min: 10-40 (2-0, 6-6, 2-34)