Seger till slut
Publicerad: 2018-01-13
J18
Frölunda J18 studsade tillbaka efter den snöpliga övertidsförlusten senast mot Linköping genom att ta tre tunga poäng borta mot HV71 där Elmer Söderblom blev matchhjälte med sina två mål.

Frölunda J18 kontrollerade det mesta i den första perioden där man utmanade och använde sin fart för att stressa hemmalaget HV71 som hade svårt att skapa några riktiga farligheter förutom en reducering till 1-2 sent i perioden. Därförinnan hade både Ludvig Levinsson och Karl Henriksson gjort ett mål vardera och utgångsläget inför fortsättningen såg bra ut.

Dock hände något i den andra perioden. Frölunda kom inte alls upp i sin vanliga nivå utan istället var det nu hemmalaget HV71 som skapade de mesta farligheterna framåt vilket man även fick utdelning för när halva perioden var spelad då man kvitterade till 2-2. Instruktionerna från Frölundabåset var tydliga, hitta tillbaka till spelet från den första perioden och 2-3 genom Daniel Torgersson skakade till hemmalaget som snart även såg Elmer Söderblom på egen hand göra 2-4 och Frölunda satt återigen i förarsätet.

Den tredje perioden tillskrevs indianerna som utökade ytterligare två gånger om till både 2-5 och 2-6 genom Elmer Söderblom och Philip Törnqvist och HV71 var i rejäl brygga. Man lyckades skapa några anfall på de få skotten man hade i perioden men Erik Portillo i Frölundakssen var tät och Frölunda som till slut vann med 6-2 tog tre tunga poäng.

Trots att vi inte gör någon topprestation idag hittar vi ändå en väg att vinna säger Tobias Johansson, tränare Frölunda J18.
Det är några gubbar som kliver fram och präglar den andra halvan av matchen. Det jag vill se är att vi till onsdagens möte mot Troja inte är lika naiva i spelet med puck och vissa situationer där vi bjuder på för mycket som vi gjorde idag.

Matchen mot IF Troja Ljungby spelas hemma i Frölundaborg nu på onsdag den 17 januari kl 19:00. Den sänds på svenskhockey.tv men ishockey ses bäst live. Nedsläpp alltså 19:00 och det är fri entré.