Räkna med fart
Publicerad: 2017-02-21
SHL
HV 71 borta blir en match i extremt högt tempo spår Johan Lundskog.

Åtta matcher återstår av SHL, 24 poäng att spela om och fem poäng upp till serieledande Växjö för Frölunda Indians. Som jagas av en gäng lag anförda av morgondagens motstånd, HV 71.
– Det har varit tufft mot HV hela säsongen. Det skall bli intressant att se hur vi svarar efter helgen, säger Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog.

Frölunda och HV 71 har mötts tre gånger den här säsongen – Frölunda har vunnit samtliga med uddamålet. De tre matcherna har framförallt präglats av fart och Johan Lundskog räknar med en liknande matchbild i Kinnarps arena.
– HV spelar verkligen ut och kan vi matcha dom i jobbet och kampen bör det passa oss. Och så behöver vi bli effektivare. Vi skapar tillräckligt, men måste få in puckarna också.

Med begränsat antal matcher kvar av en lång grundserie är säsongen på väg in i en ny fas, men det finns fortfarande kortsiktiga mål att sträva efter.
– Vi går ju för seriesegern och vill avsluta säsongen på bästa sätt och hitta ett bra stäm inför slutspelet. Och förutsättningarna är goda, menar Lundskog och berättar att alla spelare i truppen är tillgängliga – laget mot HV 71 tas ut efter morgondagens värmning.

Onsdagskvällens match i Kinnarps arena mellan HV 71 och Frölunda direktsänds i Cmore, nedsläpp 19.00.

Peter Pettersson Kymmer