Otroligt skön seger
Publicerad: 2018-11-17
FHC20
Trots två sämre perioder och ett 1-3 underläge inför den tredje perioden vände Frölunda J20 matchen och tog därmed sin tredje raka seger mot Färjestad BK.

GÖTEBORG Trots en smakstart av Frölunda J20 genom Karl Henrikssons 1-0 mål efter en spelad minut tog Färjestad över stundtals både målmässigt och spelmässigt när man två gånger om fick utdelning på sina chanser från den första perioden.

Frölunda jobbade med att hitta tillbaka och man hade några chanser inledningsvis av den andra perioden men två raka utvisningar med trettio sekunders mellanrum resulterade i 1-3 för gästerna Färjestad som därefter kontrollerade motståndet väl och Frölundas uppförsbacke är fortsatt brant inför period tre.

Frölunda tog spelmässigt över i den tredje perioden och satte rejäl press på både utespelarna och målvakten i Färjestad som fick bekänna färg. Även om man stod emot under mer än halva den tredje perioden utnyttjade sedan Filip Roos ett numerärt överläge på bästa sätt genom att smacka in 2-3 pucken i nättaket så flaskan flög.

Med den energiinjektionen som målet gav fortsatte Frölunda att styra på isen och strax efter 2-3 kom även 3-3 genom Jonatan Lundin-Andersson. Linus Nässén fullbordade sedan vändningen 12 sekunder in i övertidsperioden när han lirade in Lucas Raymonds passning bakom FBK-keeper Eric Forsberg. Två poäng och seger nummer tre mot Färjestad sitter rätt gött på lördagskvällen.

Pierre Johnsson, tränare Frölunda J20, efter matchen:
Det finns mer negativt än positivt att ta med sig från matchen idag men vi tar med oss att vi vänder matchen och visar att vi har en laganda och tar två poäng för Färjestad kollar, precis som vi, på videos från tidigare möten och de gör en grymt bra taktisk match under 60 minuter vilket vi creddar för de är ett bra hockeylag. Att vi har tagit åtta av nio poäng mot Färjestad är riktigt starkt.

Imorgon väntar Örebro Hockey och en chans till revansch för förlusten senast lagen möttes för två veckor sedan och att det kommer bli tufft är inget Pierre hymlar om;
Vi måste komma upp och göra jobbet, det kommer bli en tight och tuff match där spelet framför målet kommer bli avgörande och ska vi ha något chans imorgon så ska vi vara med från start för de krigar för varje poäng och den inställningen måste vi ha. Imorgon blir det tufft, alla ska vara beredda, spelare som ledare säger Pierre avslutningsvis.

Även målvakten för dagen, Ludvig Persson, delar Pierres syn på dagens match men väljer samtidigt att fokusera på den sista perioden;
Vi släpper två mål relativt enkelt idag men sedan visar vi vilket lag vi är. Spelar vi som vi ska så blir vi svårslagna

Redan imorgon mot Örebro kanske?
Japp, tar vi med oss sista perioden så har vi en chans för senast körde de över oss så vi måste upp i prestation. säger "Ludde".

Söndagens match mot Örebro HK startar 16:00 i Frölundaborg och sänds på svenskhockey.tv

Frölunda HC – Färjestad BK 4-3 (1-2, 0-1, 2-0, 1-0)
Skott: 40-30
Utv. Min: 10-6

1-0 (01:20) | Karl Henriksson
1-1 (07:11) | Herman Johansson (Daniel Andersson, Albert Johansson)
1-2 (15:33) | Herman Johansson (Anton Klint, Erik Lindskog)

1-3 (28:17) | Albert Johansson (Carl Berglund, Anton Klint) PP2

2-3 (54:24) | Filip Roos (Filip Hasa) PP1