JSM 2019: Serien är kvitterad
Publicerad: 2019-03-23
FHC18
Frölunda J18 kvitterade åttondelsfinalen mot Djurgårdens IF när man vann med 5-3.

Frölunda J18 var inför matchen fast beslutna att spela match även imorgon söndag och för det krävdes endast seger när Djurgårdens IF kom på besök i Frölundaborg på lördagseftermiddagen.

Ett ledningsmål genom Daniel Torgersson satte tonen för matchen och även om Djurgården kvitterade till 1-1 gick hemmalaget till periodvila med 2-1 på tavlan efter mål av Isac Andersson som tillsammans med ytterligare spelare anslutit från Frölunda J20.

Djurgården som gick för kvittering lyckades på nytt överlista Hannes Kollén i Frölundakassen när man gjorde 2-2 efter sju minuters spel i den andra perioden men repliken från Frölunda kom bara fem minuter senare, återigen genom Isac Andersson som placerade 3-2 pucken högt i nätmaskorna bakom Djurgårdskeepern och man var återigen i ledning. Sekunderna senare klev lagkaptenen Andreas Laschitza fram och sköt in 4-2 pucken efter att han fått gott om tid att sikta in sig.

Djurgården tvingades sedan att öppna upp sig för att komma ikapp indianerna vilket Elmer Söderblom utnyttjade när han på ren vilja tryckte in 5-2 pucken och även om Djurgården lyckades reducera till 5-3 med mindre än fyra minuter kvar var det aldrig någon fara och Frölunda stod till slut som segrare.

Åttondelsfinalen är därmed kvitterad till 1-1 och imorgon kl. 12:00 ska det avgöras när de två lagen återigen ställer upp i Frölundaborgs mittcirkel.

Såhär säger Tobias Johansson, tränare Frölunda J18, om dagens seger:
Vi gjorde vad som krävdes av oss idag vilket vi är tillfreds med men det är fortfarande 60 minuter ishockey kvar och vi ska göra vad vi kan.

På frågan om hur tankarna går ang. att motståndarna kan få ett förstärkt lag inför returen gör Tobias ännu mer taggad.
Det passar oss perfekt, vi vill slå ut deras bästa lag och vi ser fram emot morgondagen säger Tobias avslutningsvis.