Då åker vi - igen
Publicerad: 2017-04-01
SHL
Johan Lundskog konstaterar att det är två lag med bra självförtroende drar igång semifinalserien i Scandinavium i morgon.

Frölunda Indians gick sju tuffa ronder mot Skellefteå AIK i kvartsfinalrundan – och vände ett 1-3-underläge till avancemang efter övertidssegrar i de två avslutande matcherna. Klassiska Brynäs IF – 13 SM-guld – fick en något enklare resa i sin kvart. 4-2 i matcher mot Linköping, varav övertygande 6-0 i två av dem.
"Dom är heta och hanterade sin kvartsfinal bra. Dom har vind i seglen och sol i ansiktet just nu, menar Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog, men blundar inte för att hans eget lag är hyfsat uppumpat det också":
"Klart att vi går stärkta ur vår serie och det tar vi med oss. Vi har karaktär och vi är mentalt och fysiskt starka. Vi är som bäst när det gäller som mest, det har vi visat i CHL den här säsongen och mot Skellefteå".
Men det finns ytterligare förklaringar till en kraftigt stegrad formkurva sedan slutspelet drog igång enligt Lundskog:
"Vi har ett lag med matchvinnare och har fått igång produktionen på spelare som varit lite ifrågasatta utifrån, jag tänker på Halle (Simon Hjalmarsson) och Victor (Olofsson)".

Det råder i princip konsensus i Frölunda-lägret om att Brynäs blir ungefär som att möta Skellefteå – ett hårt arbetande, skridskostarkt och puck-suget lag med en tydlig poäng-driven lina.
"Dom har ett bra djup och spets och är säkert fyllda med självförtroende. Men vi gjorde det bra mot Skellefteå och skall göra det mot Brynäs också, konstaterar Johan Lundskog.
Truppen mot Brynäs tas ut efter morgondagens värmning.

Biljetter till semifinal ett mellan Frölunda och Brynäs i Scandinavium (observera starttiden, 15.15) går att köpa via den här länken – inklusive familjebiljetter, två barn och två vuxna för 499 kronor.

Och missa inte Studio Frölunda i fhcplay – Nicklas Lasu och Victor Olofsson är gäster.

Peter Pettersson Kymmer