Celebert besök när Frölunda J20 försvarade sin titel från i fjol
Publicerad: 2017-06-22
Academy
Det var dags för den traditionsenliga fotbollsmatchen mellan föreningens juniorlag Frölunda J20 och J18 lag där förväntningarna var höga både bland spelarna och publiken.

Även om väderleken lovade regn lös regnet med sin frånvaro över Bravida Arena som för andra året i rad stod som värd för den prestigefyllda matchen. För att krydda det hela lite ytterligare hade Frölunda genom Dennis ”Flash” Lundin bjudit in den fd. Frölundaspelaren Anton Blidh, till vardags i Boston Bruins organisation och domarlegendaren Anders Frisk som gjorde sina första 90 minuter på tolv år.

Frölunda J18 visade prov på riktigt fin fotboll när Rasmus Dahlin, tidigt, nickade in bollen bakom ”Flash” som snart fick revanschera sig när Frölunda J20 tilldömdes straff bara minuter efter J18´s 0-1 mål och kvitteringen var ett faktum. J20 jobbade sig sedan in i matchen där man försökte vända spelet snabbt och gå på avslut. Något Jesper Emanuelsson gjorde riktigt bra när han sköt in 2-1, en ledning Kalle Miketinac sedan utökade till 3-1 som även blev halvlekens resultat.

Frölunda J20 behöll sedan initiativet i den andra halvleken där Philip Ekberg firade sitt 4-1 mål på riktigt Fifa-manér när han gungade vid sidolinjen tillsammans med radarpartnern Jakob Heljemo.
Jesper Emanuelsson gjorde snart både 5-1 och 6-1 och matchen var avgjord. Dock föll ett mål till innan Frisk signalerade att matchen var över. Joni Ikonen som haft flera chanser att näta fick till slut landa i målprotokollet när han tog hand om en retur från målvakten Krämer på bästa sätt och fastställde därmed slutresultatet 7-1.
Ett förödande resultat för Frölunda J18 som inte alls fick det att stämma dagen före midsommar. Vem vet, kanske de får sin revansch efter semestern i den åtråvärda skott-tävlingen.

Det är kul att spela match igen

Det var tufft spel de inledande 15 minuterna men sedan tog vi över och förde resten av matchen säger tremålsskytten Jesper Emanuelsson som fortsätter; Visst det var jämnare spel fjol och kanske lite grinigare men det är kul att spela match igen.

Bucklan stannar i ert omklädningsrum även denna säsong, hur ska ni fira segern? - Jag vet inte, det blir väl att käka en pizza med laget säger Jesper avslutningsvis.

Därmed är säsongen avslutad för Frölunda J20 och J18. Nu väntar en efterlängtad semester för både spelare och tränare men när lagen återsamlas sent i juli väntar tuffa tester.

Grattis Frölunda J20 till 7-1 segern!

Målskyttar: 0-1 Rasmus Dahlin 1-1 Dennis ”Flash” Lundin PS 2-1 Jesper Emanuelsson 3-1 Kalle Miketinac 4-1 Philip Ekberg 5-1 Jesper Emanuelsson 6-1 Jesper Emanuelsson 7-1 Joni Ikonen