Sur bortaförlust
Publicerad: 2017-11-04
Frölunda förlorade en svängig match mot HV 71 i Kinnarps arena.

Tre mil från Jönköping gick Frölunda Indians buss sönder och det försenade mötet med HV 71 en dryg timme. 16.20 släpptes pucken i ett fullsatt Kinnarps Arena och 450 tillresta Frölunda-supportrar bidrog till en extraordinär inramning.
Som hemmalaget stal energi från inledningsvis, låt vara hjälpt av tre tidiga bortautvisningar.
Frölunda städade av de numerära underlägena, men straffades tufft i efterdyningarna –HV 71:s 1-0 (Victor Ejdsell) en effekt av och i direkt anslutning till de där utvisningarna.
I slutet av perioden rammade Simon Hjalmarsson ribban bakom HV-målvakten Linus Söderström och det skulle komma mera av samma sort från den klubban.

Frölunda startade den andra perioden piggt och framförallt disciplinerat, men det var hemmalaget som lite slumpartat fick tidig utdelning – Ejdsell-styrning som Johan Mattsson var chanslös på.
Med knappt åtta minuter spelade drog Rasmus Dahlin ner en fri Mattias Tedenby och straff HV 71, som Johan Mattsson knep.
Stärkta av den räddning och i numerärt överläge någon minut senare tryckte Victor Olofsson in 2-1 i krysset från favoritpositionen till höger om motståndarmålet.
Av bara farten stötte Sebastian Stålberg in tvåan på volley – assisterad av Simon Hjalmarsson via ribban – bara 45 sekunder efter tvåettan.
Med pp-spöket bortjagat tog Frölunda också ledningen – Carl Grundström – men HV 71 replikerade snabbt (Lawrence Pilut) och 3-3 på tavlan efter en mycket underhållande andra period.

Det stod och vägde länge i tredje, men en Frölunda-utvisning tippade initiativet åt HV-håll – och Mattias Tedenby satte 4-3-pucken i det numerära överläget.
Samma Tedenby assisterade knappt tre minuter senare till Kevin Stenlunds 5-3-mål och rejäl uppförsbacke för gästerna som ändå försökte och fick in en reducering med 36 sekunder kvar att spela, Carl Grundström.
”Jag tycker synd om killarna i dag. Vi gör väldigt mycket rätt där ute, men blir straffade hårt”, sammanfattar Roger Rönnberg:
”Vi går bort oss vid två tillfällen och det avgör matchen. Lite surt, för vi gör en bra bortamatch och killarna ger allt”.

På tisdag spelar Frölunda Indians CHL-åttondel två mot tjeckiska Liberec i Frölundaborg, 19.00 – biljetter till matchen går att köpa via den här länken.