Junior: Turneringsseger i LHC Academy Cup
Publicerad: 2016-08-28

Trots spelartapp till U17 och U20 landslaget imponerade Frölunda Academys J18 och J20lag när man säkrade den totala turneringssegern i årets upplaga av LHC Academy Cup.

 

Frölunda J18 som inledde cupspelet i fredags rivstartade med att slå Djurgårdens IF med klara 4-1 men föll sedan mot RedBull Salzburg på lördagen. Frölunda, som gick för kvittering i slutet av matchen skapade massivt tryck på motståndet men Salzburg stod emot och vann till slut med 6-5.

De regerande Svenska Mästarna Frölunda J18 studsade tillbaka per omgående på söndagen när man mötte arrangören Linköping HC. Som vanligt när man möts bjuds det på topphockey och idag var ingen skillnad. Det var hög fart redan från start, fysiskt spel och målrikt där indianerna till slut vann med 5-1 efter bl.a. ett hattrick av J18 debutanten Lucas Raymond (född -02).

- Det har varit nyttigt för killarna, det är tre intensiva matcher på lika många dagar och vi har fått mycket svar på vad vi behöver träna på samt vad som satt sig säger Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18.

Tre matcher, tre segrar för J20.

Även Frölunda J20 bjöd upp till spel i helgen när man gick rent turneringen igenom efter att, på fredagen ha slagit Djurgårdens IF (5-3), och följt upp med seger mot HV71 (4-3) innan man avslutade LHC Academy Cup med ytterligare seger mot arrangören Linköping HC med 4-3. Hela laget stod för en imponerande insats under helgen och det är även något Johan Benker håller med om när han summerar.

- Det har varit tuffa matcher och vi har gått på lite folk men vi har fått en hel del svar. De yngre killarna har tagit chansen och verkligen kört på så det känns spännande och det ska bli kul att jobba med dom under säsongen.

Nu väntar en vecka med träning för lagen innan J20 matchar dubbelmöte mot Rögle BK torsdag 1a och fredag 2a september i Frölundaborg. J18 spelar nästa match på fredag den andra september när man gästar Malmö Redhawks.

 

 

Skribent Christian Wahlgren