JSM2019 - Storseger i första matchen
Publicerad: 2019-03-20
FHC20
Frölunda J20 inledde åttondelsfinalsspelet med storseger borta mot Malmö som föll med 7-2.

MALMÖ Det finns egentligen inte så mycket att säga om den första åttondelsfinalen. Frölunda J20 åkte till Malmö och gjorde jobbet trots Malmö Redhawks försök att störa ut seriesegrarna från J20 TopTio. Hela fem mål på elva skott sköt Frölunda i den första perioden och man stängde matchen så gott som totalt där.

Resten av matchen blev grinigare och grinigare där vissa utvalda spelare hos gästerna blev målet för Malmös frustration efter Frölundas start men det blev inte riktigt som de tänkt sig och istället var det hemmalaget som drog på sig flest utvisningar. Trots detta lyckades Malmö göra två mål men närmare än så kom man aldrig och Frölunda vann till slut med 7-2.

Pierre: Vi var grymt effektiva i den första perioden och hade maximal utdelning och då är det fullt naturligt att vi går ner oss och blir lite bekväma där i andra och tredje perioden. Vi har pratat om att inte göra det men ändå gör vi det säger Pierre och fortsätter:
Malmö är ett alldeles för bra lag för att vi ska slappna av, vi kommer få kriga för våra segrar men vi ska vara redo för fredagens kraftmätning.

På frågan om vad han tycker om att det äntligen är slutspel skiner Pierre upp och svara snabbt:
Det är underbart, solen skiner och det är slutspel, det kan inte vara så mycket bättre.

Nu väntar minst en match när man vänder hem till Frölundaborg i serien bäst av tre. Fredagens match börjar 19:00. Förlust där och man får en chans till på lördag kl 12:00.