”Vi slår ur underläge”
Publicerad: 2016-10-31

Eisbären Berlins coach Uwe Krupp har respekt för Frölunda Indians.

Utan att för den skull ta något från laget, men: Uwe Krupp är Eisbären Berlins i särklass största profil.

16 säsonger i NHL i klubbar som Buffalo Sabres, New York Islanders, Quebec Nordiques, Colorado Avalanche, Detroit Red Wings och Atlanta Trashers. Två Stanley Cup-titlar och åtskilliga landskamper för Tyskland.

Han började sin tränarkarriär som coach för det tyska landslaget, fortsatte till Kölner Haie och har sedan två år huvudansvaret för Frölunda Indians motstånd i CHL-åttondelen, Eisbären Berlin.

Ett klassiskt tyskt ishockeylag sprunget ur östtyska Dynamo Berlin som efter murens fall blev Eisbären Berlin med mäktiga Mercedes Benz arena som hemmaborg, kapacitet 14 200.

Ett alla säsonger förväntat topplag i den tyska ligan DEL, men efter 16 spelade omgångar ett mittenlag, låt vara bara åtta poäng efter serieledande Red Bull München.

- Vi vet förstås vilket skickligt lag vi kommer att möta. Frölunda är ett topplag i den svenska ligan och regerande CHL-mästare. Det är ganska uppenbart vilka som är favoriter och vilka som slår ur underläge, säger Uwe Krupp som ändå har ett lag som ser intressant ut på papperet.

Finske målvakten Petri Vehanen är vass och av åtta nordamerikaner sticker poängkungen Nick Petersen ut. Lägg därtill två tyska landslagspjäser, backen Constantin Braun och forwarden Marcel Noebels.

- Vi är förberedda på hög press och det är vi vana vid. Och bara vi har fullt fokus och gör jobbet kan vi göra match av det, menar 51-årige Krupp.

Eisbären Berlin och Frölunda möts i Mercedes Benz arena i morgon kväll (tisdag), nedsläpp 19.30 – SVT Play direktsänder matchen.

Intervjuer och inslag från Berlin-turnén finns på Frölundas hemsida via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer