”Bra moral och driv”
Publicerad: 2016-06-14

Frölunda Indians är inne i femte försäsongsveckan och Pär Edlund gillar det han ser.

16 maj återsamlades Frölunda Indians och förberedelserna inför en ny säsong började.

- Det är samma grundtänk som tidigare och SM-guldet är glömt, beskriver fystränaren Pär Edlund den fas som många spelare förra säsongen karaktäriserade som den tuffaste någonsin.

Barmarksträningen innan juli-semestern syftar till att förbereda spelarna för en lång säsong och med den här veckan gjord är grunden lagd – de två följande kommer att bli tuffare.

- Vi går in i en tyngre fas med maxstyrka innan semestern, förklarar Edlund och betonar att de fyra lediga veckorna blir lugnare med fyra kvalitetspass i veckan utefter ett hopkok av träningsprogram som spelarna får med sig, med fokus på varje individs svagheter.

- När de kommer tillbaka i augusti testar vi dom direkt och så kör vi hårt hela den månaden med inriktning på seriestarten i slutet av september.

Och om man inte uppfyller testkraven?

- Då får man grisa. Ordinarie träning plus extrapass.

Med många spelare ut har Frölunda Indians en delvis ny trupp inför säsongen 2016/2017 och har det möjligen påverkat klimatet.

- Det är bra träningsmoral i gruppen och det finns inga mätta spelare. Dom som kommer hit vill utvecklas och vi har bra driv på träningarna. Alla bidrar till att skapa en vinnande miljö, förklarar Pär Edlund och berättar att ett av nyförvärven, Victor Olofsson, har persat i hart när varje mätbart moment.

- Han, och många andra, har sett väldigt bra ut.

Frölunda Indians tränar i Frölunda Campus fram till den 1 juli och är tillbaka igen den 1 augusti.

Peter Pettersson Kymmer