Fjärde raka segern
Publicerad: 2017-09-02
CHL
Den fjärde matchen i gruppspelet av Champions Hockey League spelades i schweiziska Zürich och Frölunda HC tog fjärde raka segern efter att Victor Olofsson skjutit hem segern i den tredje perioden.

ZÜRICH | Frölunda HC inledde starkt i Hallenstadion och kunde efter några minuter koppla ett ganska hårt grepp om den första perioden efter att två spelare i hemmalaget ZSC Lions Zürich dragit på sig utvisningar och givit Frölunda ett fem mot tre-läge.
Numerära överlägen var det ganska gott om i den första perioden, men inget av lagen förmåddes utnyttja dem under den första tredjedelen. Strax efter ett sådant kunde dock Mats Rosseli Olsen (med forecheck-understöd av Sean Bergenheim) vinna puck bakom Zürichs mål och hitta in framför mål med en passning till Joel Lundqvist som elegant stänkte in pucken till 1-0, högt bakom Niklas Schlegels vänstra axel.

FRÖLUNDA HADE MEST PUCK, anföll mest och var det lag som utmanade mest offensiv under stora delar av matchen, där man ytterst sällan lät Zürich komma åt eller etablera långa anfall. Men det var bara vid ett fåtal tillfällen som Frölunda egentligen kunde utnyttja spelövertaget och skapa farliga chanser – och då stod Schlegel allt som oftast i vägen i hemmalagets mål.

Istället skulle Zürich utnyttja ett numerärt överläge där Fredrik Pettersson, med sitt berömda slagskott, kunde kvittera tillställningen till 1-1 med nästan halva matchen spelad – ”Flugans” sjätte mål i turneringen.

Oviss tredjeperiod

Den tredje perioden kändes länge väldigt oviss med ostrukturerat spel där lagen hade svårt att ta kontroll över varandra, trots att Frölunda ändå tidigt i perioden hade sitt sjätte numerära överläge i matchen. Men så kom till sist det efterlängtade powerplay-målet när dryga 12 minuter var spelade av perioden. Precis som två gånger om när lagen möttes i Frölundaborg i förra veckan kunde Victor Olofsson ta vara på sitt vassa avslut ifrån höger och såg till att sätta Frölunda i förarsitsen i och med 2-1-målet.

Ett desperat ZSC lyfte upp spelet efter Frölundas ledningsmål och började etablera betydligt längre anfall än vad man förmått på länge, och då växte Johan Mattsson ut och visade sig från sin allra bästa sida – som han redan fått visa prov på tidigare under den här ännu kort gångna säsongen.
Med ett imponerande lugn stod han emot den forcering hemmalaget lyckades åstadkomma, och med hjälp av sina uppoffrande medspelare lyckades man hålla 2-1-ledningen och säkra tre poäng.

– Jag är väldigt glad över sättet vi tävlar på idag, säger huvudtränare Roger Rönnberg efter matchen.
– Killarna jobbade jättehårt i dag och ville verkligen vinna, och en sådan attityd i laget gillar jag. Det är kul att vi fått en bra start i turneringen, och vi ska se till att vara förberedd inför de avslutande matcherna mot Gap Rapaces (3 respektive 10 oktober), avslutar Roger.

På lördag den 16 septemberdrar SHL-säsongen igång och vi inleder säsongen med hemmamatch mot Mora IK. Matchen börjar kl 18:00 och biljetter köper ni via den här länken.

ZSC Lions Zürich - Frölunda HC 1-2 (0-1, 1-0, 0-1) Skott: 23-27 (8-11, 8-8, 7-8)
PIM: 16-10 (8-4, 4-6, 4-0)

0-1 (13:57) | Joel Lundqvist (Mats Rosseli Olsen)

1-1 (29:58) | Fredrik Pettersson (Robert Nilsson, Pius Suter) PP1

1-2 (52:05) | Victor Olofsson (Adam Almquist, Ryan Lasch) PP1