Turneringsseger i DIF Elitcup 2017
Publicerad: 2017-09-17
U16
Vårt region U16 Elit lag tog en tung skalp i Stockholm och Mälarhöjdens Ishall den gångna helgen när man stod som slutsegrare i DIF Elitcup för U16 lag.

Motståndare var förutom arrangören Djurgården Hockey, Örebro Hockey, KB 65, AIK, HV71, Linköpings HC och IF Malmö Redhawks så motståndet var allt annat än enkelt. Tränartrion Magnus Fernhall, Michael Odelhög och Daniel Erikssons manskap gick från klarhet till klarhet under turneringens gång där idag söndag var den bästa turneringsdagen då man säkrade totalsegern efter totalt fem segrar, en oavgjord och en förlust.

Förutom turneringssegern valdes Phlip Granath till turneringens bästa forward, Axel Langenskiöld valdes till turneringens bästa målvakt och William Hallén (2+8) och Daniel Torgersson (4+5) blev etta respektive tvåa i den totala poängligan.

Daniel Eriksson, assisterande tränare Frölunda U16, summerar turneringen: Vi var inte nöjda med vår prestation under inledningen av turneringen och vi har haft svårigheter under försäsongen att göra mål framåt och inte riktigt tagit vara på de chanser vi fått för chanser har vi verkligen haft säger Daniel som fortsätter;
Därför var det så skönt att vi kunde vinna stort mot Djurgården och det kändes som att det blev lite av en ketchupeffekt där. Resten av turneringen spelade vi bättre och bättre och till slut som vi ska göra.

Turneringsseger innebär ofta ett firande och för Frölunda U16 blir det fest med hamburgare innan tåget hem till Göteborg går. Ja det stämmer, vi ska käka hamburgare och njuta. Imorgon är vi tillbaka i verkligheten igen och då är det bl.a. träning med stadslaget som gäller säger Daniel avslutningsvis.

Frölunda Academy lyfter på hatten till en imponerande turneringsseger och säger Stort Grattis till alla spelare och ledare.

Resultat:
Frölunda HC - Örebro HK: 4-1
Frölunda HC - KB65: 4-5
Frölunda HC - AIK IF: 2-2
Frölunda HC - Djurgården Hockey: 7-1
Frölunda HC - HV71: 6-3
Frölunda HC - Linköping HC: 5-1
Frölunda HC - IF Malmö Redhawks: 4-0

Christian Wahlgren