Först Växjö, sedan Pardubice
Publicerad: 2016-08-24

Frölunda möter Växjö i Kungsbacka och fokus ligger på offensiven.

Efter CHL-turnén – vinst mot Wolfsburg och en poäng mot Pardubice – och en ledig dag är Frölunda Indians tillbaka på Campus och fokus under resten av veckan ligger på offensiven.

- Vi måste bli effektivare. Mot Pardubice i söndags sköt vi 73 skott mot mål och sådana siffror måste vi omvandla till fler målchanser och fler mål, analyserar Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog som innan lördagens CHL-retur mot just Pardubice i Frölundaborg (lördag 17.00) har annat att tänka på, som förväntade topplaget i SHL, Växjö Lakers.

- Växjö förlorade precis som vi sin senaste CHL-match och vill säkert ha revansch mot oss, säger Lundskog och förklarar att torsdagsmatchen blir en avstämning inför lördagen och vet vad han vill se:

- Vi skall bli spetsigare och det är det vi jobbar med under veckan. Och mantrat är samma som förra säsongen, mer skott på mål.

Några förändringar i truppen?

- Växjö-matchen ger ju oss möjligheten att få se spelare som inte fått så mycket istid hittills.

Frölunda och Växjö möts i Kungsbacka i morgon kväll (torsdag), nedsläpp 19.00, och på lördag (17.00) står Pardubice för motståndet i Frölundaborg.

- Det är inga konstigheter med två matcher på så kort tid. Det klarar vi och får dessutom två bra träningsdagar, onsdag och fredag, förklarar Johan Lundskog.

Frölundas match mot Växjö livestreamas från 18.45 i morgon på den här länken – kostnad 99 kronor.

Peter Pettersson Kymmer