Andra segern mot Malmö
Publicerad: 2017-09-07
Academy
Det blev seger även i andra försäsongsmötet mot Malmö. 3-1 i förrgår och 7-5 idag efter mål av bland andra Joshua Berger som noterades för första målet i Frölundadressen.

Det var Frölunda som med fart och offensiv anfallslust förde de två första perioderna där man snart gick ifrån till 1-0 genom Philip Elgestål och sent i den första perioden även gjorde 2-0 genom Joseph Berger innan brodern Joshua i den andra perioden överlistade Linus Gidbark i gästerna Malmös mål och snyggt placerade pucken mellan benskydden. Det var Joshuas första mål i indiandressen. Efter 3-0 målet trampade Frölunda på och pressade ner Malmö som hade svårt att skapa något framåt. 4-0 kom snart genom Elgestål som med sitt andra mål i matchen såg till att Malmö var i fortsatt brygga.

Jacob Peterson som krigade och slet fick med sig en straff efter en situation framför Gidbark i Malmözonen och med ett distinkt handledsskott placerade han pucken i nätmaskorna och 5-0 innebär normalt sett att matchen är över men en sen reducering till 5-1 för skånelaget gav gästerna vind under vingarna och tog stundtals över i den tredje perioden.

Medan Frölunda nu gärna gjorde en extra dragning eller höll pucken för länge öppnade det för Malmö som gick upp till 5-3 innan Frölunda svarade med att göra 6-3 genom Philip Ekberg i tom kasse. Ett par olyckliga byten för hemmalaget tog Malmö målmässigt ännu närmare vilket skapade nerv men Frölundas spelare för dagen - Philip Elgestål - fastställde både hattrick och slutresultatet 7-5 när han skickade pucken i öppen kasse.

Frölunda J20s tränare Pierre Johnsson summerar matchen följande:
Vi spelade med små marginaler där i tredje perioden säger Pierre och fortsätter: Alla målen de gör är mål som vi ger bort, vi spelade lite väl omständigt, hade passningsalternativ men gjorde det svårt för oss och då hugger Malmö, de är ett bra lag.

Det är en värdefull läxa och det är precis vad träningsmatcher är till för. Vi tar åt oss och lär oss detaljer idag som vi tar med in i serien.

Även Frölunda J18 tog sin andra raka försäsongsseger mot Malmö när man vann med klara 7-2 i Slottskogsrinken.

Nu på söndag väntar försäsongens sista match när både J20 och J18 reser till Karlstad för dubbelmöte mot Färjestad BK. En rejäl utmaning och en värdemätare inför seriestarten i J20 SuperElit där Frölunda J20 ställs mot HV71 och Frölunda J18 ställs mot IK Oskarshamn.