Knökad tjejhockeyträff
Publicerad: 2016-10-21

56 tjejer från 6 till 25 år deltog på årets första tjejhockey-träff i Frölundaborg.

Tio ledare var dessutom med på och vid sidan av isen. Tjejerna kom från 15 klubbar i Göteborgsområdet - Bäcken, Frölunda, Hanhals, Hisingen, Hovås, Härryda, Kungälv, Kållered, Lerum, LN70, Mölndal, Rönnäng, Skärgården, Stenungsund och Uddevalla.

Syftet med dessa dagar är främst att Frölunda vill försöka inspirera tjejer i sitt hockeyspelande. Flertalet av tjejerna tränar och spelar till vardags i pojklag. Vi vill här ge dem en möjlighet att träna och spela enbart med tjejer.

Göran Pegenius tog emot och välkomnade alla tjejer i entrén. Efter samling och genomgång i ett knökfullt omklädningsrum var det dags för ispass. Daniel Eriksson (sportansvarig Frölunda ungdom) började med att köra skridskoteknik där tjejerna fick utmana sig själva med olika övningar. Därefter spelade vi smålagsspel i ytterzonerna. Tjejerna var uppdelade i fem olika lag. Eftersom vi var väldigt många så spelades varje match med två puckar. Till en början var det ovant för de flesta men efter en stund vande de sig att titta både framåt och bakåt. Det femte laget som ”vilade” hade puckteknikträning i mittzon. Trots att det var 56 tjejer på isen samtidigt så blev det en mycket bra träning full av energi och glädje. Fantastiskt kul att se engagemanget hos alla tjejer och den glöd som finns.

Avslutningsvis bjöds det på chokladdryck och banan i samband med information om att nästa tjejhockeyträff genomförs onsdag 30 november.

Göran Pegenius