J18: Eric Engstrands hattrick säkrade poängen
Publicerad: 2016-10-23

Tingsryd AIF borta är en tuff bortamatch vilket Frölunda visste när man reste ner på söndagsmorgonen och även om man inte riktigt var med från start trampade man igång och kunde till slut ta tre poäng efter en riktigt bra tredjeperiod.

TINGSRYD – Det syntes att den långa resan Göteborg – Tingsryd satt i benen hos Frölunda som inte riktigt kom igång inledningsvis av matchen med det till trots kontrollerade man ändå matchen och växte sakteligen in för att sent ta ledningen med 1-0 genom Eric Engstrand som bröt in på mål och placerade pucken vid bortre stolpen.

- Jag tycker att vi startade lite blekt första tio men tar sedan över matchen och håller för mestadels till i deras zon och gör ett sent ledningsmål säger Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18 om den första perioden.

Frölunda startade även den andra perioden likt den första och var inte riktigt med när Tingsryd både kvitterade och tog ledningen i matchen. Frölunda som såg något chockade ut trampade sedan igång maskineriet, mycket tack vare ett numerärt överläge och då hängde inte hemmalaget med när Philip Ekberg hängde dit sin elfte balja för säsongen.

Stärkta av kvitteringsmålet fortsatte man jobba hårt över hela banan, man låg nära Tingsryd och gjorde det svårt för dom vilket tvingade hemmalaget till utvisningar. Väl där dröjde det inte länge innan Eric Engstrand var framme och stänkte dit sitt andra mål hittills i matchen som innebar ledning på nytt.

Eric Engstrand fastställer slutresultatet och gör hattrick.

Den tredje perioden var Frölundas helt och hållet. Efter bara 43 sekunder utökade man till 4-2 genom Joseph Berger, en ledning som bara minuter senare blev 5-2, målskytt: Arvid Caderoth och där var matchen över. Även om periodens andra halva blev dramatisk där bl.a. lagen fick varsin straff kom aldrig Tingsryd närmare utan istället kunde Engstrand - med sitt tredje mål för dagen - fastställa slutresultatet 6-2 i öppen kasse i slutminuten.

- I den andra periodens inledning tar vi kanske lite väl lätt på uppgiften och de kontrar in två mål på oss men vi kommer tillbaka och vänder igen och i sista perioden för vi spelet och kan avgöra säger Pierre.

Om Eric Engstrands hattrick säger Pierre såhär:

- Sedan är det kul att Eric Engstrand får göra tre mål idag. Han har jobbat hårt och kämpat hela säsongen och nu börjar det ge resultat säger Pierre och fortsätter; - Jag har sett hur han utmanar sig själv och gör obekväma saker, han är en klasspelare när han spelar som han ska.

Segern innebär att nu när halva serien är färdigspelad så är man fortfarande obesegrade och nu väntar en tuff träningsvecka innan man gästar IK Oskarshamn nästa söndag.

- Ja, vi ska träna på lite tuffare i början av veckan. Oskarshamn är ett kontringslag och vi måste lära oss att spela mot sådana lag. Vi fokuserar på vårt spel säger Pierre avslutningsvis.

Matchstatistik
Tingsryds AIF – Frölunda HC 2-6 (0-1, 2-2, 0-3)
Skott:
21-48 (5-16, 9-15, 7-17)
Utv.min: 12-6 (4-0, 8-2, 0-4)

Period 1
0-1 (19:41) | Eric Engstrand (Samuel Fagemo, Linus Nässén)

Period 2
1-1 (23:39) | Felix Snaula (Ludwig Nordqvist, Oskar Sjögren)
2-1 (27:35) | Douglas Sundelin (Felix Snaula)
2-2 (30:21) | Philip Ekberg (Filip Hasa, Jakob Heljemo) PP1
2-3 (38:10) | Eric Engstrand (Joseph Berger, Samuel Fagemo) PP2

Period 3
2-4 (41:43) | Joseph Berger (Elias Stendahl, Philip Ekberg) PP1
2-5 (42:11) | Arvid Caderoth (Jonatan Lundin-Andersson)
2-6 (59:17) | Eric Engstrand

 

Skribent Christian Wahlgren