Serien färdigspelad, nu väntar slutspel
Publicerad: 2017-03-04
J18
Frölunda J18 som redan vunnit serien åkte till Stockholm för att möta tvåan Djurgården i deras sista match innan slutspelet och tränaren Pierre Johnsson ville inför matchen se en bra prestation då slutspelet väntar härnäst.

Stockholm - Det var tajt och gruffigt matchen igenom där Frölunda både gjorde 0-1 och 1-2, båda målen i powerplay innan Djurgården som pga. misstag av Frölunda snart vände matchen till 3-2 tidigt i den tredje perioden. Men repliken kom omgående av Frölundas Jonatan Lundin-Andersson som på sedvanligt ”LA manér” bökade in kvitteringen till 3-3.

Därefter övergick matchen i en något stökigare tillställning med smågruff efter avblåsning och framför respektive lags målvakter och domarna hade för en stund en hel del att göra vilket i slutändan gynnade Djurgården som tog ledningen på nytt med 4-3. Frölunda som med ett par minuter kvar av perioden lyckades etablera press på Djurgården men det var helt enkelt en sådan match för seriesegrarna Frölunda som fick se Djurgårdens Adam Falk fastställa slutresultatet 5-3 i öppen kasse och därmed ta samtliga poäng i den sista matchen innan slutspelet som inleds 16 mars.

”Vi kom ej upp i vår normala standard idag” – Pierre Johnsson

• Vi gör ingen bra insats idag och kommer ej upp i normal standard säger Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18 som trots förlust ändå ser ljusbitar i dagens match.
  • Det vi tar med oss är att vi ändå ger oss chansen att vinna matchen då vi har frilägen och puckar som sånär går in även om vår prestation inte var på topp idag. Match i sig var en tuff och tät match där Djurgården stänger ner oss och kommer högt in i anfallszonen och pressar oss vilket gjorde att vi aldrig riktigt fick flyt i spelet. Djurgården hade en högre nivå än oss idag fastställer Pierre avslutningsvis.

Mer info om slutspelet och vilket lag man möter i åttondelsfinalerna kommer senare. Matchstatistik
Djurgårdens Hockey-Frölunda HC 5-3 (0-1, 2-1, 3-1)
Skott: 27-31 (10-14, 10-7, 7-10)
Utv.min: 12-16 (4-4, 2-2, 6-10)
0-1 (16:40) | Måns Krämer (Philip Ekberg, Jakob Heljemo) PP1

1-1 (21:04) | Jesper Söder (Calle Bäcklin-Neijnes)
1-2 (29:08) | Philip Ekberg (Viktor Witehall, Filip Persson) PP1
2-2 (32:58) | Felix Carenfelt (Rasmus Kahilainen, Magnus Eisenmenger)

3-2 (41:00) | Hugo Esselin (Marcus Spjuth) PP1