Vi har två matchpuckar
Publicerad: 2017-03-23
J18
Frölunda J18 säkrade den första av två segrar som krävs för avancemang till finalhelgen i Nyköping efter att man besegrat HV71 med 4-1 där Jesper Emanuelsson med sitt hattrick och Ludvig Persson med stabilt målvaktsspel blev segerorganisatörer.

Jönköping- Även om Frölunda J18 stundtals inte alls kom upp i standard i matchens två första perioder var det trots allt indianerna som visade effektivitet när man gick ifrån till en 2-0 ledning inför 120 personer i Kinnarps Arena. Men hade det inte varit för målvakten Ludvig Persson som stod på huvudet och höll sitt lag kvar i matchen hade det kunnat varit hemmalaget HV71 som istället lett med 2-0. Något även tränaren Pierre Johnsson höll med om efter matchen: Ja ”Ludde” höll oss kvar i matchen där han stod på huvudet i första 40 minuterna när HV71 hade kontrollen.

Frölunda fick dock ihop det i den tredje perioden där man gav sig själva chansen att verkligen spela och även om den tredje perioden blev grinig där det gruffades och drogs i tröjor och tacklades hårt i varje situation och vid varje avblåsning gynnade detta Frölunda som gjorde 0-3 genom Jesper Emanuelsson som därmed fullbordade sitt hattrick. Ett misstag i Frölundazonen resulterade bara halvminuten senare i en reducering till 1-3 men segern var aldrig hotad och med mindre än tre minuter kvar fastställde Kalle Miketinac slutresultatet 1-4 och man plockade därmed den första av två kvartsfinalsvinster för att säkra semifinalsspel.

Vi sa till oss själva inför sista perioden att vi skulle gå in och göra det bra sista 20 och ta med det in i nästa match och det tycker jag vi gör säger Pierre om den tredje perioden.

Vi visar pondus, vi visar känslor och börjar vinna närkamperna men det är ett krig där vi är hetare på våra chanser och nu har vi två matchbollar men vi måste upp ett par snäpp tills dess för HV71 är ett bra lag säger Pierre.

Nu vänder serien hem till Göteborg och Scandinavium där rond 2 ska avgöras mellan lagen nu på lördag kl 13:00 och Pierre Johnsson vill se göteborgarna på läktaren på lördag.

Det ska bli kul att spela match i Scandinavium för det är en upplevelse och vi ska älska läget men vår prestation måste vara i fokus för än är det inte avgjort. Det vore kul om det kom publik på vår match på lördag för juniorhockey är underhållande och det är mycket känslor och roligt spel. Sedan är det flera av dessa killar som kommer skrinna in i Scandinavium inför fullsatta läktare i framtiden då vi har mycket talang i laget säger Pierre avslutningsvis.

HV71-Frölunda HC 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)
Skott: 32-23 (8-8, 13-6, 11-9)
Utv.min: 20-18 (8-4, 4-8, 8-6)

0-1 (12:33) | Jesper Emanuelsson (Jacob Peterson, Oliwer Fjellström) PP1

0-2 (28:35) | Jesper Emanuelsson (Oliwer Fjellström, Jacob Peterson)

0-3 (54:33) | Jesper Emanuelsson (Jacob Peterson)
1-3 (54:58) | William Fransson (Adam Johansson, David Gustafsson)
1-4 (57:51) | Kalle Miketinac (Joni Ikonen)