Vinstsviten bruten
Publicerad: 2017-11-28
Med fyra raka vinster i bagaget ställdes Frölunda HC mot Rögle BK, som man i torsdags besegrade med 5-1 i Scandinavium. Men vinstsviten tog ett drastiskt slut när man besegrades med 4-3 i Lindab Arena.

ÄNGELHOLM | Huvudtränare Roger Rönnberg fick inte se sina manna prestera på topp ifrån start när pucken släpptes i Lindab Arena denna tisdag. Redan efter drygt tre minuters spel tröttnade han på passiviteten i egen zon och begärde en timeout för att väcka liv i laget.
Avbrottet gav frukt ganska omgående då Victor Olofsson, dryga minuten senare, kunde spräcka nollan och ge Frölunda en 1-0-ledning med ett distinkt handledsskott ifrån slottet, efter att han vackert blivit serverad med en flippmacka av Lias Andersson.

– Det var väl en gnutta tur att den går fram, sade Lias Andersson ödmjukt i paus och utvecklade:
– Det är bara att ge pucken till Vicke (Victor Olofsson) så sätter han den. Han har det bästa skottet i ligan enligt mig, så vi får utnyttja det.

Det var en period där lagen turades om att nästan till fullo föra spelet i motståndarlagets försvarszon, men olyckligtvis var det på grund av ett lite nonchalant målvaktsagerande som Rögle kom in i matchen. Johan Mattsson stod placerad bakom kassen och spelade bort pucken till Bryan Lerg, som hittade Jack Connolly framför kassen, som i sin tur rakade in kvitteringspucken under Mattsson som inte hade hunnit tillbaka till målburen.

–Vi spelade en ganska bra hockey i första perioden. Rögle satte oss under press i början men vi kom upp bra halvvägs in i perioden och 1-1 är väl ganska rättvist efter 20 minuter, tyckte Lias Andersson efter den första perioden.

Lias var sedan högst inblandad i inledningen av den andra perioden, då han direkt från utvisningsbåset störtade mot mål och vispade, på volley, in en fin passning slagen av Simon Hjalmarsson. Pucken slank in i mål intill Emil Kruses högra stolpe och Frölunda var i förarsits med 2-1 på tavlan tidigt i mittenakten.

Kostsamma utvisningar

Även om Frölunda gjorde en bättre insats i matchens andra period, med piggare ben och mindre passivitet, så var det ändå Rögle som skulle komma att vända på matchsteken efter några olyckliga utvisningar.
I spel fem mot fyra var det först Taylor Matson som, efter ett fint genomspel, lade in en backhand bakom Johan Mattsson till 2-2. I periodens slutskede kunde sedan Jack Connolly, i spel fem mot tre, raka in sitt andra mål för kvällen ifrån Mattssons vänstra sida – efter att han för tredje gången på kort tid i samma powerplay blivit serverad med en cross crease-pass av Juhamatti Aaltonen, men bommat de två tidigare lägena.

Nära, men inte nära nog

Frölunda visade tidigt i den tredje perioden tydliga intentioner om att man skulle jobba hårt för en kvittering i Lindab Arena, och vid några riktigt vassa byten i anfallszon var man oerhört nära en sådan.
Som en blixt från klar himmel skulle Rögles Taylor Matson sno pucken vid offensiv blålinjen och sätta fart mot kassen, och skrinnade sig helt fri med Johan Mattsson – som han enkelt rundade och kunde lägga in pucken till 4-2 med knappt sex minuter kvar att spela.

Frölunda fick dock en drömreplik då Matt Donovan, bara 19 sekunder senare, överlistade Emil Kruse med en backhand ifrån backplats och man hade häng med uddamålet bakom och drygt fem och en halv minut kvar på tavlan.
Men trots ordentligt tryck i anfallszon, där Rögle pressades ned enormt, lyckades man inte överlista Kruse några fler gånger. Utan Vinstsviten på fyra raka matcher bröts och första förlusten mot Rögle på nästan två år.

– Jag tycker vi har för dålig attityd in i matchen tyvärr, suckar Roger Rönnberg efter slutsignalen.
– Vi vet att det är svårt att skruva upp attityden under en pågående match. Vi spelar upp oss, men det är för dålig attityd i början och vi visar inte riktigt respekt för denna svåra bortamatch. Avslutsningsvis tycker jag inte att vi ska behöva göra denna match så jämn, vi skulle gjort våra mål tidigare i matchen och kunnat tighta till i försvaret, avslutar Rönnberg.

Framöver väntar spelledigt tills på lördag, då vi gästas av IF Malmö Redhawks i Scandinavium, med matchstart kl 15:15. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

Rögle BK - Frölunda HC 4-3 (1-1, 2-1, 1-1) Skott: 27-31 (8-9, 13-9, 6-13)
PIM: 4-10 (2-2, 2-6, 0-2)

0-1 (04:25) | Victor Olofsson (Lias Andersson, Ponthus Westerholm)
1-1 (11:04) | Jack Connolly (Bryan Lerg)

1-2 (21:46) | Lias Andersson (Simon Hjalmarsson, Victor Olofsson)
2-2 (25:13) | Taylor Matson (Bryan Lerg, Benjamin Youds) PP1
3-2 (38:22) | Jack Connolly (Juhamatti Aaltonen, Craig Schira) PP2

4-2 (54:04) | Taylor Matson (-)
4-3 (54:23) | Matt Donovan (Joel Lundqvist)