Publicerad: 2016-08-25

Frölunda Indians förlorade mot Växjö Lakers i Kungsbacka, 2-5.

I en plötslig sensommarvärmebölja trillade Frölunda Indians ner i Kungsbacka ishall för match mot Växjö Lakers.

Ett Växjö som tillsammans med det regerande mästarlaget nämns som ett av fyra topplag i SHL som sparkar igång i slutet av september – de andra två är Skellefteå och Linköping.

Och det var ett något brandskattat Frölunda som tog sig an 2015 års svenska mästare. Johan Sundström, Casey Wellman, Sebastian Stålberg, Matt Donovan, Kristoffer Gunnarsson och Oscar Engsund saknades av olika anledningar i laguppställningen – hålen fylldes med försiktigt matchade Erik Nyström och Johannes Johannesen och juniorerna Kalle Miketinac och Filip Westerlund.

Prick 19.00 släpptes pucken och sju sekunder senare satt Växjös Liam Reddox i utvisningsbåset efter en boarding (Erik Nyström), men det i och för sig trevliga numerära överläget resulterade inte i något.

8.05 bröt Robert Rosén dödläget med en styrning, 0-1, och det målet tippade över en dittills jämn period i Växjös favör. Som utökade ledningen i power play fyra minuter senare, Tuomas Kiiskinen.

Och fick en möjlighet till tre med knappt två minuter kvar, men Dan Bakala räddade Dennis Everbergs straff.

- Vi startar ganska bra, men dom är hetare än oss, säger Henrik Tömmernes.

Inledningen av den andra perioden liknade slutet av den första, med den skillnaden att det var Frölunda som hittade nät. Robin Figren, hjälpt av Mats Rosseli Olsen, snodde trissa i offensiv zon och stötte den vidare till en helt fri Joel Lundqvist som sprättade upp 1-2 bakom Joacim Eriksson.

Med kontakt vaknade Frölunda till liv och utjämnade med fem minuter kvar av perioden – Johannes Johannesen från blå i power play, norrmannens första mål i röd indiantröja.

Period tre stod länge och vägde, men Växjö tog kommandot halvvägs in i den när Joakim Hillding rakade in 2-3 i en övergiven kasse.

Ett ribbskott från Artturi Lehkonen var det närmaste utjämning Frölunda kom och istället för 3-3 drog Corey Murphy in 2-4 från blå.

2-5 stötte Olli Palola in i tom bur.

- Det är för få skallar som är på och vi spelar inte som vi skall, analyserar Nicklas Lasu.

Frölundas tränare Roger Rönnberg summerar matchen på ett liknande sätt:

- Vi behöver en annan attityd när vi går in i matcher.

På lördag spelar Frölunda Indians igen – gruppspelsmatch tre i CHL mot tjeckiska Pardubice i Frölundaborg, matchen börjar 17.00.