Jakob Heljemos hattrick säkrade seriesegern
Publicerad: 2017-02-25
J18
Linköping har varit lite av ett spöklag för Frölunda under säsongen men idag fick man kontroll på dom från start och även om gästerna bjöd upp så vann Frölunda J18 till slut med 6-4 och därmed säkrades även seriesegern i J18 Allsvenskan Södra.

Göteborg- Frölunda J18 som hittills haft det tufft i första perioden kom ut och krigade och efter ett par minuters böljande spel fram och tillbaka över isen lyckades man spräcka LHC-keepern Gustav Bågenviks nolla genom Samuel Fagemo. Man utökade bara minuten senare till 2-0 genom Jakob Heljemo. Därefter kom LHC tillbaka där man pressade Frölunda som för en stund uppträdde stirrigt och ängsligt och med två sekunder kvar av perioden reducerade gästerna till 2-1.

Jakob Heljemo som hittills sett rejält spelsugen satte tonen direkt i den andra perioden med sitt andra mål för dagen som innebar 3-1 och även om Linköping kom tillbaka på nytt spelade man med fart och ett betydligt bättre spel än från den första perioden och snart stod det 4-2 på tavlan genom Elias Stendahl som skickade upp trissan i nättaket bakom Bågenvik. Innan perioden var över blev gästernas uppförsbacke betydligt brantare i samband med Lucas Raymonds 5-2 mål som även blev resultatet i den andra perioden.

Linköping fick sedan en chans att skapa nerv igen när Frölunda drog på sig två raka utvisningar och i spel fem mot tre kunde inte Ludvig Persson i Frölundakassen stå emot och 5-3 var ett faktum. En tempoökning senare och ett fulländat hattrick av Jakob Heljemo innebar 6-3 och trots 6-4 av Linköping bara två minuter senare kändes dagens seger aldrig hotad. Man ville säkra seriesegern och det gjorde man med dagens 6-4 seger mot Linköping.

• Det var ingen skönspelande match men en riktig krigarseger säger Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18.

• Linköping är ett bra lag som pressar oss och även om vi är vana med det så tyckte jag inte att vi bemästrade det idag men vi tränar på det och det positiva är ju att vi gör mycket mål mot ett defensivt starkt lag.

• Ska vi prata prestation så var det ingen bra prestation idag trots att vi vann förutom i den andra perioden där vi spelade mer likt slutspelshockey och vi tar med vår andra period från idag till imorgon när vi möter Södertälje säger Pierre.

Pierre är även nöjd med att man vann serien trots att man har två matcher kvar att spela.

• Det är frukten av vår hårda träning och att vi kunnat behålla det även i matcherna där vi spelat med högt tempo. Killarna har verkligen underordnat sig vårt sätt att spela med hög press, alla alltid och vi har spelat så större delen av säsongen tycker jag.

Imorgon väntar Södertälje SK med nedsläpp kl 12:00 i Frölundaborg.

Frölunda HC-Linköping HC 6-4 (2-1, 3-1, 1-2)
Skott: 28-34 (10-10, 11-6, 7-18)
Utv.min: 43-8 (0-2, 27-6, 16-0)
1-0 (13:34) | Samuel Fagemo (Linus Nordin, Anton Sundin)
2-0 (14:44) | Jakob Heljemo (Jonatan Lundin-Andersson, Eric Engstrand)
2-1 (19:58) | Fredrik Johansson (Hannes Forsling)

3-1 (22:55) | Jakob Heljemo (Joseph Berger, Travis Treloar)
3-2 (26:32) | Simon Lundmark (Arvid Costmar, Lukas Johansson)
4-2 (34:30) | Elias Stendahl (Travis Treloar)