Dödligt effektivt Brynäs utjämnade serien
Publicerad: 2017-04-12
Den sjätte semifinalen utvecklades inte till att bli en lyckosam historia för Frölunda HC, som inför matchen ledde semifinalserien med 3-2 i matcher och kunde spela sig till SM-final. Brynäs IF vann matchen med dödlig effektivitet och tvingade fram en sjunde och avgörande semifinal.

GÄVLE | Frölunda HC rivstartade i Gavlerinken Arena och satte direkt an tonen för matchinledningen med högt tempo under skridskorna. Redan i de inledande bytena gav bortalaget intentioner om att finalplatsen skulle spelas hem i afton och man skapade ett par riktigt farliga chanser framför Brynäs IF-målet, där Felix Sandström gjorde en mycket solid insats i målburen.

Gästerna dominerade matchinledningen och hade efter knappt nio spelade minuter ett skottövertag som löd 9-1, men det här var en match som inte alls gick Frölundas väg. För i Brynäs nästa anfall skulle ledningspucken för hemmalaget komma genom Pathrik Westerholm som fick pucken framför kassen, snurrade runt och avlossade ett skott som, efter ett hopslag med Frölundas back Jonathan Sigalet, vallades in till 1-0 via den bortre stolpen.

Trots att Frölunda efter Brynäs ledningsmål ändå sakta tog tag i matchbilden igen så skulle hemmalaget ändå stå för utdelningen – för vilken effektivitet de hade i inledningsperioden.
I numerärt överläge skarvade Kevin Clark in 2-0 och som på ett brev på posten så bröt Brynäs en pass i Frölundas zon och satte 3-0 – bara 41 sekunder efter.

Frölunda vann skotten i inledningsperioden med 13-6, men det var Brynäs som med sin effektivitet gick till första pausen med en 3-0-ledning.

Ridå ned

Det fanns hopp om en vändning för Frölunda när den andra perioden inleddes, men drömmarna släcktes ganska omgående efter att slarv i egen zon än en gång givit Brynäs en chans då Oskar Lindblom serverade Kevin Clark som skarvade in sitt andra mål till 4-0 med tre minuter spelade av den andra perioden.
Samme Clark höll sig åter framme och petade in sitt tredje mål för aftonen när 5-0 kom drygt två minuter senare.

Brynäs tog vara på sina chanser och även om matchen redan några minuter in i den andra perioden kändes avgjord skapades det lägen åt båda håll där både Felix Sandström och Dan Bakala (inbytt efter 5-0) stod för flera riktigt högkvalitativa räddningar.
Slutresultat skrevs till sist 6-0 efter att Jonathan Granström lirkat in ett friläge i matchens slutsekunder och Brynäs utjämnade semifinalserien till 3-3 i matcher.

Förlusten innebär att vi ska spela en sjunde och avgörande semifinal. Den spelas i Scandinavium på långfredag kl 19:15 och biljetter till matchen släpps i morgon, torsdag, på Ticketmaster.se samt i Scandinaviums biljettkassa.

Brynäs IF - Frölunda HC 6-0 (3-0, 2-0, 1-0) Skott: - (6-13, 13-7, 6-12)
Utv.min: 12-10 (2-2, 2-0, 8-8)

1-0 (08:40) | Pathrik Westerholm (Ponthus Westerholm, Johan Alcén)
2-0 (15:34) | Kevin Clark (Oskar Lindblom, Ryan Gunderson) PP1
3-0 (16:15) | Tomas Zaborsky (Ponthus Westerholm)

4-0 (23:01) | Kevin Clark (Oskar Lindblom)
5-0 (25:20) | Kevin Clark (-)

6-0 (59:58) | Jonathan Granström (Daniel Mannberg, Johan Alcén)