Fredrik Sjöström slutar och börjar i Frölunda HC
Publicerad: 2013-08-29

Fredrik Sjöström, 30, lägger av med ishockeyn och blir scout och säljare i Frölunda HC.

- Jag känner att jag är färdig med hockeyn nu efter alla år och är väldigt motiverad att jobba med scouting och på Frölundas säljavdelning, säger Fredrik Sjöström.

Fredrik Sjöström lägger alltså skridskorna på hyllan efter 10 säsonger och totalt 506 matcher i fyra NHL klubbar, ett VM-silver och 123 tävlingsmatcher med Frölunda Indians.

Fredrik Sjöström:
-Nya jobbet hos Frölunda blir scoutingen av unga hockeylirare och parallellt på säljavdelningen med olika säljprojekt.

-Nu har jag spelat hockey sen jag var fem år och det känns som om jag är klar med hockeyn som professionell spelare. När Frölunda kom med det här erbjudandet kändes det väldigt inspirerande och lockande.

-Det här känns väldigt bra och jag är grymt taggad.

Anderz Larqvist, klubbdirektör Frölunda HC:

-Vi är glada att Frölunda och Fredrik Sjöström har hittat en lösning som innebär att vårt samarbete fortsätter. Det är mycket positivt att vi kan erbjuda spelare som väljer att sluta spela ishockey en fortsättning inom organisationen.

-Fredrik har kompetenser som Frölunda kommer att ha stor nytta av och kommer att bidra positivt till vår utveckling inom sporten och också arbeta med försäljning till våra partners.

Christian Lechtaler, sportchef Frölunda HC:

-Fredrik kommer att scouta för Frölunda både i Sverige och i Nordamerika.

Hans nätverk och kontakter i både Nordamerika och hemma i Sverige, är en väldigt bra bas för ett framgångsrikt scoutingarbete.

 

Fredrik Sjöström kommer att börja med sina nya arbetsuppgifter omgående.

Kommunikationschef Peter Gyllander