En av två i bältet
Publicerad: 2016-12-02

Frölunda vann match ett mot Luleå, 4-0 – i morgon möts lagen igen.

Tillbaka i Scandinavium efter ett i sammanhanget längre uppehåll tutade och körde serieledande Frölunda Indians från nedsläpp mot back-to-back-motståndet Luleå Hockey.

Det går utan överdrift att skriva att det var spel mot ett mål under större delen av den första perioden, låt vara att hemmalaget var hjälpt av ett tidigt power play – Kael Mouillierat ut för hakning efter 4.15.

Inget mål med en man mer på banan, men det skulle komma. Carl Grundström slet sig loss bakom mål och hittade Patrik Carlsson i framför som svepte in pucken bakom en ställd Joel Lassinantti, 1-0 och klockan på 12.11.

Frölunda-dominansen fortsatte perioden ut och i slutet av den fick Sebastian Stålberg ett jätteläge efter en Janne Sandström-maja, men pucken över Luleå-målet.

Inte alls förvånande var det ett helt annat Luleå som kom ut till den andra perioden. Redan efter 30 sekunders spel rammade Petter Emanuelsson Dan Bakalas högra stolpe och en helt annan match för ett inledningsvis sömnigt Frölunda att förhålla sig till.

Luleå ville mer, men kom aldrig närmare ett mål än den där stolpträffen och chansmässigt var perioden relativt jämn – Joel Lassinantti räddade ett friläge, Robin Figren, och Carl Grundström var en förstatouch från att lämnas helt ensam med Luleå-målvakten.

Och så skiftade matchen karaktär igen och redan efter 4.03 in i den tredje perioden stod det 3-0 på jumbotronen.

Sebastian Stålberg satt tvåan i ett övergivet mål efter läckert pass bakom mål från Simon Hjalmarsson. Två minuter senare hängde Carl Grundström in trean bakom Joel Lassinantti och ett jobbigt läge för gästerna från Luleå.

Som var på väg att få luft lite för tidigt i ett power play – Sean Bergheim, hög klubba – men Julius Junttilas höga volley godkändes inte efter videobedömning.

Istället 4-0 till Frölunda, Casey Wellman, i power play med tre och en halv minut kvar att spela och definitivt ridå Luleå.

- Kul att se att laget fortsätter växa och vi hittar olika sätt att vinna matcher. Bra försvarsspel och det strålar om Dan Bakala, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

I morgon lördag möts Frölunda och Luleå igen, i Luleå – nedsläpp 18.30 och matchen direktsänds i Cmore.