Wienst i premiären
Publicerad: 2018-08-30
CHL
Säsongen drog under torsdagskvällen igång på allvar för Frölunda HC, som i sin första tävlingsmatch för säsongen gästade Vienna Capitals för första gruppspelsmatchen i Champions Hockey League.

WIEN | Det var ett stundtals väldigt svagt och lågkvalitativt spel som uppvisades från Frölundas håll under stora delar av matchen i Erste Bank Arena. Det är så klart tidigt på säsongen och endast ett fåtal matcher i bagaget, men faktum var att Frölunda behövde nästan två perioder på sig att vakna till liv nere i Österrike denna kväll.

Inledningsvis var det en del som inte riktigt stämde i Frölundas spel med dålig timing, felkalibrerat passningsspel och överlag lite dåligt samspel. Capitals gavs därför möjligheten att ta tag i taktpinnen under matchens första halva och tog också rättvist ledningen knappt två minuter in i den andra perioden. Johan Mattsson i målet sattes en del på prov, men stod för en stabil insats rakt igenom hela matchen.

Ketchup

Med knappt fyra minuter kvar av den andra perioden så fick Frölunda en gyllene chans att ta sig in i matchen då man fick spela fem mot tre - och den chansen tog man. Ryan Lasch och Chay Genoway stod för ett vackert förarbete när Joel Lundqvist ifrån slottet ganska enkelt kunde raka in 1-1-kvitteringen när tre minuter återstod av mittenakten. Därefter skulle det sedan gå riktigt fort bakom Jean-Phillipe Lamoureux i Capitals-målet, för inom loppet av 2,5 minut så hade sedan Linus Nässén gjort sitt första A-lagsmål och Max Friberg utökat ledningen ytterligare till 3-1, som en blixt från klar himmel, och gett Frölunda ett bra utångsläge inför slutakten.

Frölunda kom ut i den tredje perioden och kunde näst intill prickfritt kontrollera tillställningen i en akt där de österrikiska värdarna hade mindre och mindre att sätta emot ju längre perioden gick. I aktens slutskede kunde istället Chay Genoway sätta ett slagskott ifrån blålinjen och fastställde i och med det slutresultatet 4-1.

– Jag är mycket glad över hur vi hanterar denna svåra bortamatch med så tuffa förutsättningar, konstaterade huvudtränare Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade:
– Capitals är ett bra hemmalag och vi hamnade i underläge men lyckades ändå vinna den här matchen tack vare bra tålamod. Jag tyckte vi blev bättre med pucken ju längre matchen gick och hade bättre passningsspel samt att vi var väldigt bra i boxplay under hela matchen. – Vi vill gärna sprida på målskyttet, så det var bra att vi kunde göra det redan i första matchen, avslutade Roger.

På lördag, 1:a september, spelar vi borta mot ZSC Lions Zürich i Champions Hockey Leagues andra runda. Matchen börjar kl 19:45 och går att se på Viasat Hockey och på Viaplay. Nästa hemmamatch sker även den mot ZSC Lions Zürich och äger rum i Frölundaborg den 6:e september. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

Matchstatistik

Vienna Capitals - Frölunda HC 1-4 (0-0, 1-3, 0-1) Skott: 24-26 (11-6, 4-13, 9-7)
PIM: 18-14 (4-2, 10-6, 4-6)