Tungt Tungt Tungt
Publicerad: 2017-04-01
J18
Frölunda J18 föll i SM-Finalen mot Modo Hockey som vann med 3-0 och därmed även övertog titeln som Svenska mästare.

Nyköping- Frölunda kom aldrig riktigt upp i nivå i inledningen av matchen där Modo gavs alldeles för mycket utrymme att skapa och även om Ludvig Persson i Frölundakassen höll sitt lag kvar i matchen när Modo tryckte på lyckades till slut Modo Hockey att göra 0-1. Frölunda jobbade sig sedan tillbaka in i matchen spelmässigt där man lyckades etablera längre anfall än tidigare men fortfarande inte tillräckligt farliga lägen och resultatet stod sig perioden ut.

Den andra perioden blev snarlik den första där den största skillnaden var att det nu var Frölunda som skapade mest farligt framåt och Modokeepern Dennis Westergård fick verkligen göra själ för sin spade när han stoppade precis allt Frölunda sköt mot honom och perioden förblev mållös.

Modo tog sedan över i den tredje perioden och på nytt etablerade man tryck på Frölunda som för en stund inte alls fick det att stämma varpå Modo inom loppet av fem minuter både gjorde 0-2 och 0-3. Därefter orkade Frölunda aldrig komma tillbaka trots massiv press på slutet där man gick för att spräcka Westergårds målvaktsnolla.

Modo höll undan och säkrade därmed även SM-Guldet, ett guld man övertar från just Frölunda J18.

Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18, var märkbart besviken efter matchen som trots förlust ändå var nöjd med lagets prestation sånär som på hur man tog avsluten på mål. Vi är alldeles för plottriga med pucken, vi nöp inte dit lägena och det var det Modo gjorde då de fick lägena säger Pierre och fortsätter:
De sköt för att göra mål medan vi skulle hitta ytterligare ett pass till när vi fick lägen och det är det som straffar oss idag vilket är anledningen till att vi tappade guldet idag och det känns fruktansvärt onödigt av oss.

Spelmässigt var man ändå med och det är något Pierre håller med om: Vi är minst lika bra som dom är idag men mesiga i avsluten och det straffar sig hårt för vi var med länge i matchen.

Frölunda HC-Modo Hockey 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)
Skott: 34-27 (11-8, 14-10, 9-9)
Utv.min: 4-4 (0-14, 4-2, 0-2)
1-0 (08:01) | Nicolas Müller (Tobias Aronsson)