"Säsongens sämsta match"
Publicerad: 2016-12-08
Frölunda HC kom inte upp i nivå när man besegrades utav Leksands IF med 4-0.

LEKSAND | Frölunda HC fick en mardrömsstart i Tegera Arena då Lekands IF tog ledningen till 1-0 redan efter 17 sekunder när Isac Skedung tog vara på en retur framför Johan Gustafsson i Frölundamålet. Spelet var ganska tillknäppt under stora delar utav den första perioden, men Frölunda reste på sig och började spela riktigt bra under de avslutande 5-6 minuterna. Christoffer Ehn lyckades få in en puck bakom Leksandsmålvakten Henrik Haukeland, men efter en liten konferens med situationsrummet valde domarna att döma bort målet på grund utav målvaktsinterference. Trots Frölundaövertag och några bra chanser var det Leksand som gick till pausvila i ledning.

PRECIS SOM I DEN FÖRSTA PERIODEN fick Leksand en kanonstart, och den här gången var det Eric Castonguay som redan efter 12 sekunder stänkte in 2-0 till hemmalaget. Frölunda försökte trycka på, men hade mycket svårt att komma till lägen och hade svårt att skapa oreda för Leksnadsförsvaret. Istället växte sig bekymren större under den andra perioden när Leksands Martin Karlsson kom ut ifrån utvisningsbåset och omedelbart spelades fri. Avslutet överlistade Johan Gustafsson och 3-0 var ett faktum halvvägs in i matchen. Gustafsson byttes ut mot Dan Bakala efter målet, och Bakala fick jobba hårt direkt. Leksand höjde spelet och började sätta en betydligt hårdare offensiv press än man tidigare gjort under matchen.
Frölunda lyckades inte riktigt komma upp i tillräckligt bra nivå på spelet för att sätta emot ett hårt jobbande Leksand i de två inledande perioderna.

STARTEN PÅ DEN TREDJE PERIODEN var Frölundas kanske bästa period i matchen, spelmässigt, där man plötsligt hade börjat åka mer skridskor och jobba hårdare. Men det var en sådan dag där det inte ville sig för Frölunda och ingenting fungerade.
Med drygt två minuter kvar plockade man ut Dan Bakala för en extra utespelare, men Leksand höll undan och kunde genom Martin Karlsson fastställa slutresultatet 4-0 i tom bur med dryga minuten kvar utav matchen.

Det var nog den sämsta matchen vi spelat den här säsongen, konstaterade huvudtränare Roger Rönnberg efter matchen och utvecklade:

Vi försökte prata mycket inför matchen om att det skulle bli ett hårt jobbande Leksand som spelar med hjärtat och ger allt, men jag tycker inte att vi möter upp det i dag. Vi har trots allt spelat mycket i medvind den här hösten, så vi behöver lära oss att ta motgångar och dra rätt läxa utav den här matchen.

På lördag gästas vi utav Växjö Lakers och matchen spelas i Frölundaborg. Pucken släpps kl 16:00 och biljetter köper ni på Ticketmaster.se.

Matchstatistik Leksands IF - Frölunda HC 4-0 (1-0, 2-0, 1-0) Skott: 29-32 (8-13, 12-8, 9-11)
Utv.min: 6-14 (0-2, 6-8, 0-4)

1-0 (00:17) | Isac Skedung (Rickard Hugg, Tobias Forsberg)

2-0 (20:12) | Eric Castonguay (Johan Olofsson, Alexander Ytterell)
3-0 (29:55) | Martin Karlsson (Jon Knuts)

4-0 (58:47) | Martin Karlsson (Johan Porsberger)

Så här ställde Frölunda upp: Johan Gustafsson