Efterlängtad första tekning
Publicerad: 2016-04-15

Det var inte spänt utan snarare sammanbitet och fokuserat efter fredagens träning. Det var samma rutiner som inför varje match, Pär Johansson hade genomgång med backar, målvakter och centrar angående försvarsspelet. Och när ingen detalj är för liten för att tänkas på så intog laget sin lunch i loungen som gränsar till omklädningsrummet.

-Vi brukar äta tillsammans inför match och har hela tiden gjort så i Scandinavium. Nu tar vi hit maten i stället för att vi sprider ut oss i restaurangen där uppe i Campus, säger Pär.

Hans genomgång var som alltid, noggrann, och de andra spelarna agerade som om de var på ett bibliotek eller i en kyrka. Samtalstonen var lågmäld och det fanns förväntan i luften. Men alla är självklart enormt taggade för att spela final.

-Det ska bli jättekul, självklart. Det är detta som vi strävat efter sedan den första maj och alla är medvetna om att nålsögat för att komma till final är extremt trångt. Den största utmaningen under säsongen fram till detta ögonblick har varit antalet matcher. Vi har spelat enormt mycket och eftersom vi också är väldigt noga med träningen har det funnits tillfällen då vi har varit tvungna att tänka när det gäller vila och återhämtning. Samtidigt är det en bra erfarenhet med allt matchande, vi är vana vid att spela matcher inom korta tidsperioder, säger Pär.

En annan utmaning i det täta matchandet har varit den hårda träningen. Frölunda har aldrig gett avkall på träningen, det har varit hårdkörning ända fram till slutspelet. Alla klubbar tränar inte på samma sätt och där ger Pär Johansson beröm till sin arbetsgivare:

-Det är jobbigt att träna hårt, speciellt under seriespelet men det är den väg som föreningen har valt och alla ställer sig bakom den. Juniorlagen tränar på detta sätt och har gjort det under ganska många år. För oss har det också handlat om att vi har varit med i toppen på serien, det är definitivt lättare att driva igenom sin idé när det går bra. Men det är helt klart att någon eller några matcher har blivit lidande för den hårda träningen men jag är övertygad om att det kommer att betala sig nu.

Och att be honom att uttala sig om den kommande matchserien är som att slå in öppna dörrar och att skriva ut det uppenbara:

-Givetvis kommer det att bli väldigt jämnt. Det är två lag som spelar på liknande sätt, det är ettan och tvåan från seriespelet och båda lagen vill spela med puck-kontroll. Jag tror att alla som  ska följa finalserien kommer att få uppleva sevärd hockey med mycket fart  och energi.

Joachim Aronsson