Årsmöte
Publicerad: 2016-08-22

Frölunda HC håller årsmöte den 24 augusti.

SM-guld och en CHL-titel är de bestående intrycken av säsongen 2015/2016 och de båda titlarna kommer förstås att prägla Frölunda HC:s årsmöte.

Årsmötet hålls i Frölundaborgs restaurang onsdag 24 augusti, start 18.00 - årsredovisningen och koncernredovisningen för räkenskapsåret 2015-2016 finns tillgänglig på den här länken.

Frölunda HC:s medlemmar säsongen 2015/2016 är välkomna till årsmötet och medlemskortet fungerar som biljett. För rösträtt på årsmötet krävs medlemskap i minst sex månader.

 

Protokoll från Frölunda HC:s valberedning och ersättningskommittés beslutsmöte, 26 juli och 1 augusti 2016.

Öppnande av mötet och ordförande Roger Wier hälsar ledamöterna Patrik Simson och Jan Bengtsson välkomna till beslutsmöte.

1. Valberedningen.

1.1. Styrelsens antal.

1.1.1. Det noteras att styrelsen enligt gällande föreningsstadgar ska bestå av en ordförande och fyra till sex ledamöter, och att styrelsen idag består av ordföranden och sex ledamöter.

1.1.2. Valberedningen beslutar att föreslå för årsmötet att styrelsen även för nästkommande år ska bestå av ordföranden och sex ledamöter.

1.2. Styrelsens sammansättning.

1.2.1. Det noteras att Kurt Carlsson, Tom Johnstone och Håkan Andersson har ett år kvar på sina respektive mandatperioder samt att ordföranden Mats Grauers samt styrelseledamöterna Johan Wilkens, Peder Schumacher och Anders Jansson respektive mandatperioder löper ut i samband med årsmötet.

1.2.2. Valberedningen beslutar att föreslå för årsmötet är att Mats Grauers omväljs som styrelsens ordförande ytterligare ett år samt att även Johan Wilkens, Peder Schumacher och Anders Jansson ska få förnyat förtroende och omväljs som styrelseledamöter för ytterligare två år.

1.2.3. Frölunda Hockey har haft ett bra verksamhetsår och säsong, särskilt sportsligt med vinst i SHL och CHL. Valberedningen ser därför gärna att styrelsen i sin nuvarande form bör få fortsatt förtroende att arbeta vidare på inslagen väg. Valberedningen vill dock poängtera att Valberedningen har under året träffat flera potentiella styrelsekandidater som har mycket värdefull expertkompetens inom olika områden. De områden som Valberedningen särskilt ser anledning att fokusera på och som är angelägna för nödvändig utveckling för att uppnå föreningens uppställda mål är ekonomin, marknad (försäljning, CSR, digitala upplevelsen), arenafrågan och Akademin. Valberedningen uppmanar därför styrelsen att nyttja den möjlighet styrelsen har enligt föreningsstadgarna att utse adjungerade styrelseledamöter för att på så vis få ökat fokus på vissa frågor. Valberedningen står alltså mer gärna tillhands för att förmedla dessa kontakter som Valberedningen under året och tidigare år har byggt upp.

1.3. Revisorer och revisorssuppleanter

1.3.1. Valberedningen beslutar att föreslå för årsmötet att de auktoriserade revisorerna Lars Steen samt Stefan Kylebäck från Ernst & Young väljs för ytterligare ett år, samt även omval för revisorssuppleanterna Markus Hellsten och Filip Johansson för ett år.

2. Ersättningskommittén.

2.1. Styrelsen.

2.1.1. Ersättningskommittén beslutar att föreslå för årsmötet att styrelsen ska erhålla följande ersättningar för sina respektive styrelseuppdrag i föreningen för innevarande räkenskapsår. Ordförande ska erhålla ett belopp motsvarande två prisbasbelopp och ledamöterna ska erhålla ett belopp motsvarande ett prisbasbelopp vardera. Med respekt och ansvar för föreningens ekonomi föreslås att ersättningen betalas ut under förutsättning att föreningen och koncernen visar upp ett positivt resultat innevarande räkenskapsår efter det att den totala kostnaden för styrelsens ordinarie arvode är reserverad. Föreningen totala kostnad för styrelsens ordinarie arvode för innevarande räkenskapsår blir enligt detta förslag 354 400 kronor exklusive kostnader för sociala avgifter/mervärdesskatt.

Det antecknas att även om utbetalning av hela eller delar av föreslagna arvoden kommer att ske under 2017 ska arvodena baseras på 2016-års värde av ett prisbasbelopp, dvs. 44 300 kronor.    

2.1.2. Vad gäller ersättning för eventuella resor som styrelsen genomför inom ramen för sitt uppdrag beslutar Valberedningen att föreslå för årsmötet att ersättning ska utgå enligt självkostnadsprincipen, krona för krona mot uppvisande av godtagbart verifikat. Valberedningen vill understryka att ersättning endast ska utgå för nödvändiga resor inom ramen för styrelseuppdraget och att kostnaderna ska vara skäliga.

2.2. Revisorer och revisorssuppleanter.

Ersättningskommittén beslutar att föreslå för årsmötet att revisorerna ska erhålla löpande ersättning för sitt uppdrag.

3. Enhälliga beslut.

Ordförande konstaterar att Valberedningens och ersättningskommitténs beslut har varit enhälliga.

4. Avslutande av mötet.

Ordförande tackar för gott samarbete under året och avslutar mötet.

 Vid protokollet: Roger Wier.

[email protected] 

 

Peter Pettersson Kymmer