Mot Dalarna i buss
Publicerad: 2016-12-07
SHL
Ett halvt dygn efter segern mot Linköping är Frölunda på väg – mot Leksand.

Närmare halv elva i tisdagskväll körde Frölunda Indians benböj på Campus efter 4-0-segern mot Linköping i CHL-kvart ett. Mindre än tolv timmar senare var laget på is igen och runt lunch gick bussen mot Leksand.

– Skönt. Vem vill vara kvar i det här vädret – ingen, konstaterar Frölundas assisterande tränare Pär Johansson och vänder tillbaka en stund till tisdagskvällens övertygande seger mot Linköping:

– Vi gjorde en bra match. Vi satte strukturen och arbetade hårt. Men som alltid i idrottens värld: det som är gjort är gjort och en ny utmaning att omedelbart ta sig an.

Som Leksand i Tegera arena på torsdag kväll. Ett Leksand som vaknat till efter en direkt svag säsongsinledning – två raka segrar back-to-back mot Rögle och tre raka segrar hemma.

– Det tar lite tid att spela in sig i SHL-kostymen, men jag skulle vilja påstå att Leksand är längre framme än vad Karlskrona var vid samma tidpunkt förra säsongen, säger Pär Johansson som förväntar sig det här av morgondagens motstånd:

– Dom vill uppåt i tabellen och kommer att vara taggade och spela smart.

Upplägget kring Leksandsmatchen ser lite annorlunda ut jämfört med vardagen – bussresa upp dagen innan match och bussresa hem dagen efter.

– Så ser det ut för alla dom allsvenska lagen och det blir intressant för oss att uppleva det. Ombyte förnöjer, menar Pär Johansson.

Frölunda Indians åker till Leksand med bara sex backar – Filip Westerlund och Rasmus Dahlin stannar hemma för att de skall gå i skolan.

Forwardssidan är identisk med den som spelade mot Linköping.

Frölundas bortamatch mot Leksand direktsänds i Cmore, nedsläpp 19.00.

Peter Pettersson Kymmer