3-2 i halvtid
Publicerad: 2017-10-31
CHL
Frölunda Indians vann borta mot Liberec i CHL-åttondel ett efter ett läckert matchvinnande mål av Rasmus Dahlin.

Drygt 11 mil norr om Tjeckiens huvudstad Prag – i Home Credit Arena – släpptes pucken i CHL-åttondel ett prick 17.00 och Liberec tog hand om den direkt.
Hemmalaget ville mer inledningsvis, men en utvisning – Lukas Derner – efter sex och en halv minut flyttade kommandot till gästerna. Två minuter i numerärt överläge gav ingen utdelning, men tendensen var tydlig. Frölunda tillbringade allt mer tid i Liberecs zon och målvakten Roman Will fick jobba för pengarna.
Mitt i perioden och ur ingenting egentligen fick top scorern Martin Bakos pucken till skänks i slottet mitt framför Johan Mattsson och avslutet var kliniskt, 1-0. Med det målet i ryggen och en Frölunda-utvisning några minuter senare (Matt Donovan) bibehöll Liberec greppet första akten ut.

Det finns ett engelskt uttryck som lyder så här: ”What goes around comes around”. Och det var precis vad som hände i början av den andra perioden. Liberec slarvade i egen zon, Sebastian Stålberg knyckte pucken och skickade upp den snyggt med en backhand i Roman Wills högra kryss.
Mål ger energi och i power play och efter 8.30 styrde Joel Lundqvist in tvåan, förspelet bjöd Victor Olofsson och Adam Almquist på.
Bara 29 sekunder senare drog Mattias Nörstebö på sig en två plus tvåa, men Liberec kammade noll efter fyra minuters uppoffrande försvarsspel framför helt täte Johan Mattsson.

En tidig olycklig utvisning skickade Liberec tillbaka in i matchen – Lukas Krenzelok – men det förändrade inte bilden, det var Frölunda som tog över matchen och dominerade den i den tredje perioden.
Hemmalaget såg lite trött ut och Frölunda träffade rätt med presspelet över hela banan och Rasmus Dahlins 3-2-mål med knappt sju minuter kvar av matchen fullt logiskt. Och vilken delikatess 17-åringen bjöd på. In från vänster i Liberecs zon, rakt mot mål och ett backhandlyft som Roman Will inte fick grepp om.
– Vi gör en bra match mot ett bra lag som testade oss. Liberec är rutinerat och erfaret, sammanfattar Roger Rönnberg med en 3-2-ledning med sig in i den andra akten.

Om precis en vecka möts Frölunda och Liberec igen, CHL-åttondel två, i Frölundaborg (19.00), biljetter till matchen går att köpa via den här länken.