”Vi vet hur vi skall spela”
Publicerad: 2016-08-26

Efter Växjö väntar CHL och Pardubice i Frölundaborg.

Frölunda Indians läkte såren dan efter förlusten mot Växjö, 2-5, i Frölundaborg och fokus låg inte bakåt utan framåt.

- Springer du ett 100-meterslopp åt fel håll hjälper det inte hur fort det går, då vinner du inte. Mot Växjö jobbar vi inte hårt i systemet, men det skall vi göra mot Pardubice, säger assisterande tränaren Pär Johansson.

För en vecka sedan förlorade Frölunda mot Pardubice i Tjeckien på straffar – 2-2 efter full tid och övertid – men spelmässigt såg det stundtals riktigt trevligt ut. Hög press, bra fart och hela 73 skott mot mål, men klenare utdelning.

- Vi vet hur vi skall spela och åker vi bara skridskor vinner vi, lovar Pär Johansson, men varnar samtidigt för några saker:

- Pardubices power play är vasst och vi får inte falla in i deras tempo.

Hur hanterar man sådant?

- Med fart. Dom gillar inte när det går snabbt och dom blir pressade, men är skickliga och farliga om dom får spela på sina villkor.

I Pardubice för en vecka sedan var det framförallt förstalinan – Petr Hubacek, Petr Sykora och Justin Hodgman – som visade de vassaste offensiva kvaliteterna. Målvakten Brandon Maxwell var tät och trygg och 36-årige lagkaptenen Tomas Rolinek nyttig.

I torsdags var det ett av sjukdom drabbat Frölunda som mötte Växjö i Kungsbacka, läget ser bättre ut inför Pardubice-matchen, men är inte hundra enligt Pär Johansson.

- Det rör sig fortfarande lite i några magar efter CHL-turnén i förra veckan. Vi tar ut laget efter värmningen i morgon.

Biljetter till lördagens match mellan Frölunda och Pardubice i Frölundaborg, nedsläpp 17.00, går att köpa via den här länken.

Frölundaborgs restaurang är öppen från 14.00 – grillbuffé (199 kronor) och räkmacka (199 kronor) står på menyn.

Entrén till Frölundaborg öppnar 16.00.

 

Peter Pettersson Kymmer