Rond 1 till HV71
Publicerad: 2017-03-22
J20
HV71 tog hem rond 1 sedan man besegrat Frölunda J20 i Scandinavium Arena med 3-2 men det krävdes övertid för spelmässigt var det jämt över 60 minuter och med en och annan medstuds hade det kunnat gå helt annorlunda

Göteborg- Frölunda J20 dominerade både skottmässigt och spelmässigt den första perioden där man verkligen tvingade gästerna HV71s målvakt Adam Åhman att jobba men trots att man sköt hela 19 skott på mål var det HV71 som på sina fyra avslut gjorde både 0-1 och 0-2 vilket chockade hemmalaget som helt klart skapat flertalet vassa chanser under perioden.

Spelmässigt var det jämt i den andra perioden där farten var genomgående hög och spelet böljade fram och tillbaka. Frölunda som hittills haft svårt att spräcka Åhmans nolla behövde endast två minuter på sig innan Joni Ikonen till slut reducerade till 1-2 och visst hade finländaren bud på fler mål men pucken ville inte in och perioden slutade 1-2.

Den tredje perioden som likt de två föregående perioderna var fartfylld där HV71 stundtals såg ut att stå på hälarna när Frölundas kvicka forwards skapade framåt men trots detta såg HV71 länge ut att gå mot seger. Men återigen var det Joni som höll sig framme och snärtade in 2-2 pucken till hans och lagkamraternas glädje. HV71 som nu var chockade över Frölundas sena kvittering fick chansen i spel fem mot fyra i periodens sista minut men uppoffrande spel av hemmalaget tvingade matchen till övertid. Väl i övertiden var det individuella misstag som fällde avgörandet till HV71s fördel där nu Jönköpingslaget sitter i förarsätet med 1-0 i matcher inför fredagens returmöte som spelas i Kinnarps Arena.

Jag tycker vi gör en bra match rakt igenom idag säger Johan Benker, tränare Frölunda J20 som är nöjd med lagets prestation och väljer att lyfta fram tredjekedjan lite extra som krigade och skapade mest framåt. Dock önskar han mer puckar i kassen då man oftast vinner skottstatistiken.

Ja det har varit målsnålt det sista nu då vi haft svårt att få in puckarna för vi hade bud på flera mål idag men vi kommer igen på fredag och åker till Jönköping med gott mod säger Johan.

Frölunda HC-HV71 2-3 (0-2, 1-0, 1-0, 0-1)
Skott: 42-21 (19-4, 10-10, 12-5, 1-2)
Utv.min: 4-8 (0-2, 2-2, 2-4, 0-0)

0-1 (04:27) | William Romfors (Ian Örnskog)
0-2 (09:51) | Lukas Johansson (Martin Jönsson, Markus Svensson)

1-2 (22:42) | Joni Ikonen (Kalle Miketinac)

2-2 (57:32) | Joni Ikonen (Kristian Vesalainen)

Övertid 2-3 (61:20) | Filip Svenningsson (Johan Malmborg)