Tung förlust i Gävle
Publicerad: 2016-09-23

Premiärförlusten följdes upp med förlust i Gävle

GÄVLE | Med tre raka förluster i bagaget hyste Frölunda HC hopp om att försöka bryta trenden i Gavlerinken när man under fredagen gästade Brynäs IF i det första utav två möten på lika många dagar.

Den första perioden var en spelmässigt jämn, men ganska chansfattig historia. Halvvägs in i perioden hade inte fler än totalt fyra skott träffat de båda målen, men spelet öppnade upp sig lite under aktens andra halva där främst Brynäs vaskade fram några halvfarliga chanser. Närmast för Frölunda var backen Matt Donovan, som lossade ett distinkt handledsskott ifrån slottet som Brynäsmålvakten Felix Sandström dock kunde rädda med axeln.

Det tillfogades i alla fall ett mål i inledningsperioden och det var Gävlelagets nyblivne lagkapten Jacob Blomqvist som med sitt 1-0-mål öppnade målskyttet i matchen.

MED 1-0 PÅ TAVLAN kom Brynäs ut i den andra perioden som tigrar och inledde den med att tidigt utöka sin ledning till 2-0 genom Ponthus Westerholm som rundade kassen och petade in pucken under Dan Bakala i Frölundas mål. Resten utav perioden urartade sig till en mardröm för Frölunda som inom loppet utav drygt nio minuter släppte in ytterligare två mål innan Jonathan Sigalet skulle spräcka Felix Sandströms nolla med ca 2,5 minut kvar utav mittenakten.

Spelet påminde mycket om de första två perioderna i Malmö i lördags där Frölunda överarbetade situationer, spelade svårt med puck och inte hjälpte varandra, därför blev det svårt att hänga med i Brynäs höga tempo i denna match, för trots Sigalets reducering skulle det bara ta halvannan minut för Brynäs att näta igen och resultatet efter två spelade perioder var 5-1 till Brynäs.

ÅTERIGEN RYCKTE FRÖLUNDA upp sig något i den tredje perioden och spelade lite enklare, lite rakare och kunde på så vis skapa tryck i Brynäs zon – ett Brynäs med fyra mål tillgodo på Frölunda, ska tilläggas.

Men i slutändan var det här en match där Frölunda inte hade mycket att säga till om och den slutade 7-2 till Brynäs som i slutändan hade tre tvåmålsskyttar.

Redan i morgon, lördag, är det dags för returmöte i Scandinavium och det finns alla möjligheter för en revansch. Matchen börjar 18:30 och det är säsongens första hemmamatch.
Utöver revanschjakten i matchen ska bland annat Nicklas Lasu uppmärksammas och hyllas för att ha genomfört 500 matcher i Frölundatröjan, dessutom ska mästarflaggan hissas upp i taket som en symbol för fjolsäsongens SM-guld.

Brynäs IF - Frölunda  7-2 (1-0, 4-1, 2-1)