Vinst i Malmö
Publicerad: 2017-02-14
I första matchen efter uppehållet vände Frölunda HC bortamatchen mot Malmö Redhawks med två sena mål och plockade tre poäng i Malmö Arena.

MALMÖ | Med en veckas uppehåll ifrån SHL och storstadsmöte upptågande så var nog förväntningarna på matchbilden aningen högre än vad den första periodens kvalité i Malmö Arena faktiskt bjöd på.
Det var en ganska avvaktande period mellan två lag som tog ut varandra och inte lyckades skapa mycket till farligheter, det mållösa resultatet skulle därför stå sig hela den första perioden ut.

Händelserik mittperiod

Den första periodens lite tafatta och mediokra matchbild byttes ut nästan rakt av till den första halvan utav matchens mittperiod, där båda lagen tidigt hade bestämt sig för att vrida upp tempot. I samma takt som tempot så ökade också intensiteten i det fysiska spelet och känslorna var påtagliga i många utav periodens avbrott.

Frölunda misslyckades att utnyttja ett numerärt överläge i periodens inledning, men skulle ändå ta ledningen i matchen ganska tidigt i akten. Man ställde om snabbt där Victor Olofsson serverade Joel Lundqvist i mitten utav banan som kunde stänka in sitt 8:e mål för säsongen till en 1-0-ledning.

Ledningen skulle dock inte stå sig allt för länge mot ett Malmö som ändå var det starkare laget under de största delar utav perioden.
Det blev en del spel i numerärt överläge för båda lag under matchen och det var i den spelformen Malmö såg till att kvittera då Nils Andersson fick in ett direktskott ifrån sin backposition strax ovanför vänstra tekningscirkeln.

Lars Bryggman hade innan kvitteringen en kanonchans att själv stå för utjämningen, men blev rånad utav Johan Gustafsson när han bara skulle raka in pucken bakom en till synes överspelad målvakt. Bryggman fick dock sin revansch när han stod placerad framför mål och styrde in 2-1 för hemmalaget, en stund efter att Frölunda avklarat ett fyra minuter långt numerärt underläge.

Johan Gustafsson kom upp enormt i mittenakten och tvingades till flertalet högkvalitativa räddningar. Han var en utav den andra periodens klart stora anledningar till att Frölunda hölls kvar i matchen.

Vändningen

Frölunda hade lite svårt att komma upp i nivå i den tredje perioden när Malmö höll ett fast tag om kommandopinnen. Det tog nästan halva perioden innan man till slut lyckades få lite häng på Malmö, mycket tack vare ett numerärt överläge.

Mats Rosseli Olsen klev fram och stod för ett mycket strongt initiativtagande då han bröt sig in från kanten och framför kassen försökte hitta medspelare. Pucken letade sig fram till John Nyberg, som på volley slog till och lyckades pricka in pucken i nät. Målet innebar 2-2 och skedde när knappt sex minuter återstod utav den tredje perioden.

Som en blixt från klar himmel skulle Frölunda plötsligt slå till igen, trots att man egentligen inte hade så mycket tryck efter kvitteringen. I spel fyra mot fyra hittade Henrik Tömmernes till Robin Figren mellan tekningscirklarna, som snodde runt, sköt direkt och lyckades hitta nätmaskorna bakom en - tack vare Christoffer Ehns strålande jobb framför kassen – helskymd Cristopher Nihlstorp och vändningen var ett faktum.

Malmö tryckte på och tog ut målvakten ganska kort efter Frölundas ledningsmål. En utespelare mer på banan till trots lyckades man inte kvittera, utan Frölunda kunde resa hem ifrån Skåne med tre poäng efter den sena vändningen.

Robin Figren kommenterade det matchvinnande målet i C More efter slutsignalen.
– Jag försökte egentligen bara få iväg ett så snabbt skott som möjligt och den smög in, så det var jättekul, säger Robin och utvecklar tankarna om matchen:

–Vi spelade till stora delar så som vi ska göra, men vi tappade kontrollen över matchen lite och känslan är att det finns mycket att snacka om, även om vi överlag spelar ganska bra hockey. Malmö är i mitt tycke ett utav ligans skickligaste lag, så att komma hit och kunna ta tre poäng är såklart jättestarkt utav oss, avslutar han.

På torsdag väntar nästa match (16 feb, kl 19:00). Då kommer Djurgårdens IF på besök till Scandinavium. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

IF Malmö Redhawks - Frölunda HC 2-3 (0-0, 2-1, 0-2) Skott: 21-25 (6-7, 12-9, 3-9)
Utv.min: 24-14 (14-0, 6-12, 4-2)

0-1 (23:17) | Joel Lundqvist (Victor Olofsson, Jonathan Sigalet)
1-1 (26:11) | Nils Andersson (Ilari Filppula, André Benoit) PP1
2-1 (33:27) | Lars Bryggman (André Benoit, Rhett Rakhshani)

2-2 (54:20) | John Nyberg (Sebastian Stålberg, Mats Rosseli Olsen)
2-3 (57:53) | Robin Figren (Henrik Tömmernes, Mattias Nørstebø)