J18: Seger mot Troja
Publicerad: 2016-11-20

Frölunda J18 fortsätter sin vana trogen att inkassera seger på seger. Nu senast mot IF Troja Ljungby som man slog med 2-1 och segern innebar inte bara tre poäng, den innebar även att man nu som första lag är klar för J18 Allsvenskan som startar efter jul.

Ljungby – Pga. sjukdom i laget reste man till Ljungby med endast tre kedjor och fem backar men det verkade inte vara något som störde serieledarna Frölunda. Redan efter en minuts spel hade man tagit ledningen i matchen sedan Linus Nässén överlistat Trojakeepern Jesper Eliasson och även om Troja kom tillbaka efter halva perioden när man kvitterade till 1-1 behöll man kontrollen och gick till pausvila med 1-1 på tavlan.

Frölunda som fortfarande sökte mycket av sitt spel kom upp i spelet något bättre i den andra perioden där man skapade flera farligheter men trots detta var känslan att det var Troja som skapade mest och hade flera chanser att ta ledningen men Ludvig Persson i Frölundakassen höll sitt lag kvar i matchen.

Fjorton minuter in i den andra perioden satte Joseph Berger Frölunda i förarsätet med sitt 1-2 mål, ett mål som senare skulle visa sig bli matchens slutresultatet då tredje perioden förblev mållös men inte chanslös. Frölunda tog över spelet, kom upp i prestationen och man skapade flera chanser som hade kunnat innebära både ett och två mål ytterligare.

Söndagens seger innebar inte bara tre poäng utan nu är man som första lag från J18 elit serierna klara för vårens spel i J18 Allsvenskan.

Pierre Johnsson efter matchen: - Troja är ett jobbigt lag att möta, de kör och dumpar puck fram och tillbaka och vi visste att det skulle bli krig i 60 minuter så matchbilden var väntad. Vi fick pussla en del för att få ihop ett lag och vi hade inte riktigt kontroll på pucken under de första 40 minuterna säger Pierre och fortsätter; - Men vi kom tillbaka i den tredje perioden där vi skapade chanser och hade kunnat putta in ett par puckar ytterligare.

- Det var nyttigt att få en sån här tajt match nu för det är så det kommer att se ut efter jul säger Pierre och syftar på J18 Allsvenskan.

- Det ska bli kul att spela Allsvenskan igen även om prestationen vi sett på killarna under hösten är det som är mest glädjande för vår del och vi visste väl att vi skulle gå till Allsvenskan men vi ska inte sluta nu bara för att vi är klara för den ligan lovar Pierre.

Ni möter Växjö Lakers hemma i Frölundaborg på torsdag, ytterligare en tuff match.
- Ja de påminner om Troja i sitt spel och kör på full fart i 60 minuter. De blockar skott och är tuffa framför kassen och det ska är nyttigt för oss att få såna matcher så det ska bli en utmaning.

IF Troja Ljungby - Frölunda HC 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)