Nästa toppmöte
Publicerad: 2016-10-26

Efter Malmö väntar ännu ett topplag – överraskningen Karlskrona.

Sist i SHL förra säsongen och kvar i högsta ligan via kval. Ett helt annat Karlskrona HK den här, tvåa i tabellen två poäng bakom serieledande Frölunda Indians efter 12 spelade omgångar.

- Ja, det är en toppkonkurrent vi ställs mot. Karlskrona har fått behålla stommen, såväl på spelar- som ledarsidan, och har byggt ytterligare, säger Frölundas assisterande tränare Pär Johansson som beskriver Blekinge-laget som organiserat försvarsmässigt och med offensiv spets:

- Tre Kronor-spelaren och poängkungen Alexander Bergström är ett sådant exempel. En duktig spelare som vi har stor respekt för.

Frölunda åker till Karlskrona som serie-etta och fyra raka segrar, den senaste hemma mot Malmö Redhawks i Scandinavium, 3-1.

- Vi är nöjda med hur det har sett ut den senaste tiden och det är viktigt att jobba på i samma anda. Vi fokuserar på vårt spel och vår prestation i första hand, förklarar Johansson som efter ytterligare en avstängning, Kristoffer Gunnarsson, är kort på backar igen. Lösningen heter Johannes Johannesen som hämtas hem från IK Oskarshamn.

- Johannes har gjort bra ifrån sig i Oskarshamn och det skall bli kul att se honom på nära håll.

Frölunda Indians trupp spikas efter morgondagens värmning.

Cmore direktsänder Frölundas bortamatch mot Karlskrona i morgon kväll (torsdag), nedsläpp 19.00.

Peter Pettersson Kymmer