Tung förlust i Linköping
Publicerad: 2017-02-01
J!8
Att det skulle bli tufft mot Linköping visste man när Frölunda J18 reste till Linköping på onsdagseftermiddagen och som vanligt när de båda lagen möts blev det jämt spel och målsnålt.

Linköping- Tack vare ett tidigt powerplay lyckades Frölunda skapa ett par anfall på Linköping där man satte press på LHC keepern men även om det numerära överläget förblev mållöst gav det tillräckligt med momentum att ta ledningen i matchen trots att Linköping haft ett skott i stolpen bara sekunder innan Linus Nordin placerat pucken i den tomma LHC kassen. Man behöll sedan initiativet för en stund men Linköping studsade tillbaka spelmässigt och lyckades kvittera till 1-1 minuter efter Frölundas 0-1 mål. Resultatet stod sig sedan perioden ut.

Den andra perioden var endast sex minuter gammal när Jakob Heljemo såg till att sätta sitt Frölunda J18 i förarsätet sedan man spelat fast Linköping i den egna zonen och man såg ut att vara på gång rejält men ett misslyckad rensning framför Ludvig Persson i Frölundakassen resulterade på nytt i en kvittering och trots flertalet chanser i slutet av perioden inledde lagen den tredje perioden med 2-2 på tavlan.

Frölunda gick för en push i den tredje perioden men Linköping var för starka idag och med tretton minuter kvar fastställde Linköping matchens slutresultat 3-2 trots flertalet chanser från gästerna Frölunda.

Frölunda J18 förlorade därmed sin första match i fulltid i årets J18 Allsvenskan Södra.

Härnäst väntar en roadtrip där man gästar AIK och Almtuna IS lördag/söndag. Båda matcher sänds på Livearenahockey.com
Linköping HC-Frölunda HC 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
Skott: 35-22 (11-8, 10-6. 14-8)
Utv.min: 8-6 (2-0, 4-4, 2-2)
0-1 (05:52) | Linus Nordin (Eric Engstrand)
1-1 (09:53) | Lukas Johansson (Simon Lundmark)

1-2 (26:27) | Jakob Heljemo (Anton Sundin, Lucas Raymond)
2-2 (33:10) | Nikola Pasic

3-2 (47:45) | Filip Fornåå Svensson (Christoffer Rapp)