• Huvudsponsorer

Lasu och Frölunda förlänger

15 februari 2013 11:00

Frölunda HC och forwarden #31 Nicklas Lasu, 23 har undertecknat ett kontrakt som gäller två säsonger, till och med 30 april 2015.


Nicklas Lasu, med rötterna i Mölndal har gått den långa vägen genom Frölundas utvecklingsprogram och bland annat blivit dubbel svensk mästare med Frölundas J20-lag och vunnit silver med J18. 2008/2009 var han med Juniorkronorna och vann JVM-silver.

Lasu debuterade i Frölundas A-lag 2008 och har totalt spelat 272 matcher med Frölunda (22+32=54). A-lagsdebuten skedde den 4 mars 2008 borta mot Modo (7:53 istid). Den här säsongen har Lasu spelat samtliga matcher i Elitserien, 48 (1+5=6), och bara missat en match i European Trophy, 7 (1+0=1). 2011 debuterade Lasu även i Tre Kronor.

Anderz Larqvist, Klubbdirektör Frölunda HC: -Med Nicklas kvar i laget har vi lagt en viktig bit i lagpusslet för nästa säsong. Han är ett levande bevis på att vi har gjort rätt under lång tid och att vi jobbar rätt när det gäller utveckling av unga hockeytalanger.

-Nicklas har varit hos oss sedan juniortiden, han har varit utlånad till andra klubbar och sedan några år förtjänat en plats i vårt A-lag. Den tiden har vi nu förlängt med minst två år och Nicklas blir med sina egenskaper både på och utanför planen, en viktig kugge i vårt lag nästa år.

#31 Nicklas Lasu: -Jag är väldigt nöjd med att kunna fortsätta två år till i Frölunda. Jag trivs väldigt bra här. Hjärtat finns liksom här på västkusten.

-Men först och främst är det slutspurten på Elitserien som gäller nu, och sedan förstås slutspelet. För dit ska vi!

-Kan vi få till ett bra slut på serien och komma väl förebredda till slutspelet, så kan det bli riktigt kul.