Nyberg får beröm
Publicerad: 2017-09-12
FHC
I kväll möts John Nyberg och Lias Andersson i Traverse City tournament – på lördag spelar en av dem i Frölunda Indians i SHL-premiären mot Mora.

Tre Frölundaspelare drog för precis en vecka sedan på äventyr till Nordamerika. En av dem, John Nyberg, kommer tillbaka i veckan och är med i SHL-premiären mot Mora i Scandinavium på söndag.

Under sin sejour i USA har John Nyberg spelat tre matcher för Dallas Stars i prospect-turneringen i Traverse City och han får beröm av coachen Derek Laxdal:
– Han har blivit bättre och bättre för varje match och mer kan man inte begära. Vi ser att han utvecklas i rätt riktning och fortsätter han så är han definitivt en back vi har förväntningar på när han kommer tillbaka om ett år.
21-årige Nyberg betygsätter sig själv så här på Dallas Stars hemsida:
– I Sverige får du mer tid med pucken tack vare de större rinkarna. I första matchen var det annorlunda, men nu tycker jag det känns bättre, och det har framförallt varit kul.

Dallas Stars förlorade de tre gruppspelsmatcherna i Traverse City tournament och spelar på tisdagskvällen (21.00 svensk tid) placeringsmatch mot New York Rangers prospectlag – med Lias Andersson i laguppställningen.
Andersson kommer inte som Nyberg hem i veckan utan stannar i likhet med Carl Grundström som i helgen spelat två matcher för Toronto Maple Leaps utvecklingslag (förlust i bägge).

På lördag möts Frölunda Indians och Mora i SHL-premiären i Scandinavium, 18.00 – biljetter går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer