Buddhas krokiga resa
Publicerad: 2016-09-08

Från Stockholm till Wolfsburg, via Namibia, Spanien och Österrike.

Grizzlys Wolfsburg landar i Göteborg i dag – tränar i Frölundaborg 17.30 – och det med en svensk materialare. En 43-åring från Stockholm som tack vare ishockeyn sett sig om i världen.

Stefan Jonsson, med smeknamnet Buddha – ”Jag var lite knubbig som liten” – spelade inlinehockey för Stockholm Capitals i början av 2000-talet när han fick ett erbjudande från Namibia.

- Jag spelade och coachade där i 2,5 år och det var så bra, säger Jonsson som efter sejouren i Afrika återvände till Europa, men inte till Sverige utan till spanska Marbella.

- Och efter det skulle jag till Tyskland, men fastnade i Barcelona och spelade inline-hockey där ett år.

Tyskland blev det till slut ändå. I Ingolstadt fick Stefan Jonsson jobb som ungdomscoach, men pendlade till Spanien på helgerna och spelade inlinehockey.

Genom kontakter fick han 2008 ett jobb som materialare i Salzburg och han stannade i sex år. 2014 hörde Wolfsburg av sig och det blev en flytt tillbaka till Tyskland.

- För mig är det ingen konstig resa alls, möjligen lite krokig, förklarar Stefan Jonsson som är gift med en svensk tjej, Emma, och har tre barn – Wiggo, Dexter och Casper.

- Jag har ju varit i Sverige varje sommar och får jag ett erbjudande flyttar jag hem. Just nu verkar det fullt, så jag får väl vänta.

Grizzlys Wolfsburg och Frölunda Indians avslutar CHL:s gruppspel i morgon kväll – Frölundaborg 20.00.

Frölundaborgs biljettkassa öpnnar 19.00, fredag.

Wolfsburg tränar i Frölundaborg i kväll, 17.30.

Biljetter till CHL-matchen mellan Frölunda och Wolfsburg går att köpa via den här länken.

 

Peter Pettersson Kymmer