Favorit i repris
Publicerad: 2016-10-21

Förra säsongens SM-finallag möts igen i Skellefteå Kraft arena.

Det regerande svenska mästarlaget mot serievinnarna och SM-finalmotståndet för första gången den här säsongen.

- Det skall bli kul att mäta krafterna med dom. Skellefteå har vaknat till efter en halvtrög inledning, men precis som för oss har det tagit lite tid att sätta ett delvis nytt lag med nya tränare, säger Frölundas assisterande tränare Pär Johansson som förstås noterats SAIK:s tre raka segrar och lyft i tabellen den senaste veckan.

Å andra sidan: Frölunda har tre segrar i de fyra senaste matcherna och skuggar serieledande Malmö Redhawks i tabellen – trygga 5-1 senast mot jumbon Leksand i Scandinavium på torsdagskvällen.

- Vi spelade riktigt bra i andra och tredje perioden i Leksandsmatchen, men kommer att bli hårdare testade defensivt mot Skellefteå, konstaterar Johansson och funderar så här kring Frölundas tuffa program de senaste tre veckorna (nio matcher):

- Vi är tränade att spela många matcher, men det är klart att det var positivt att vi kunde matcha vissa spelare lite lättare mot Leksand.

Oscar Engsund, avstängd, spelar inte mot Skellefteå i morgon (lördag), han ersätts av 16-årige backen Rasmus Dahlin.

- Rasmus är en duktig hockeyspelare som fått en utmärkt utbildning i vår akademi. Han går in i truppen för att han är bra, inte för att han är 00:a, poängterar Pär Johansson.

Frölundas trupp mot Skellefteå spikas efter morgondagens värmning.

Matchen mellan Frölunda och Skellefteå sänds på Cmore, nedsläpp 16.00.

Peter Pettersson Kymmer