Djurgården i omstarten
Publicerad: 2017-11-13
SHL
Då kör vi igen – mot topplaget Djurgårdens IF i Scandinavium.

CHL är glömt, landslagsuppehållet är över och från och med nu fokus på SHL som drar igång redan i morgon (tisdag) - topplaget och anrika Djurgårdens IF kommer på besök till Scandinavium.
– Det är ett hårt jobbande och välcoachat lag som kommer hit. Dom har gjort några justeringar i sitt spel till den här säsongen, men spelar till 75 procent som oss, säger assisterande tränaren Pär Johansson och berättar vad Frölunda har sysslat med under en i stort sett spelledig vecka:
– Vi har arbetat hårt med vårt försvarsspel, runt mål och spelet utan puck. Vi har varit tydliga med att det defensiva arbetet alltid kommer först och att ett bra försvarsspel ger ett bra anfallsspel.

Och så blev det något så ovanligt som två lediga dagar, lördag och söndag.
– Vår enda lediga helg innan jul och det var skönt och viktigt att få ladda batterierna, säger Pär Johansson som under måndagens träning för första gången kunde syna nye amerikanske backen Mike Weber på nära håll:
– Han är stor och stark och duktig framför mål, men behöver lite tid för att anpassa sig.

Se och hör en intervju med Mike Weber på Frölunda Indians Facebooksida.

Biljetter till Frölunda Indians möte med Djurgården i Scandinavium på tisdagskvällen (19.00) går att köpa via den här länken.

Veckans EU-toppmöte kommer inte att påverka Frölunda Indians match mot Örebro i Scandinavium på lördag (15.15) – trafik och lokaltrafik skall fungera som vanligt igen från och med fredag kväll.

Peter Pettersson Kymmer