Femte raka segern
Publicerad: 2016-11-22
A-lag

Mats Rosseli Olsen segerorganisatör när han avgjorde straffläggningen mot IF Malmö Redhawks

GÖTEBORG | De allra första bytena i tisdagkvällens möte mellan Frölunda HC och IF Malmö Redhawks lovade riktigt gott för hemmalaget. Inte minst tack vare den något nykomponerad kedjan med Simon Hjalmarsson, Joel Lundqvist och Patrik Carlsson som inledde matchen oerhört inspirerande och vaskade ihop ett par chanser efter mycket lovande passningsspel dem emellan.

Överlag var det en inte allt för dramatisk eller händelserik period, men Frölundas spel i numerärt överläge under den avslutande fjärdedelen utav perioden var vasst – tyvärr utan utdelning. Christoffer Ehn stod för periodens prestation när han åkte igenom Malmöförsvaret och så när kunde överlista Cristopher Nihlstorp i Malmömålet, men axelkåpan var i vägen och kunde styra pucken över ribban.

MALMÖ VAR INTE HELT OFARLIGA denna match. De var snarare långt ifrån ofarliga, faktiskt. Frölunda var det klart förande laget med ett betydligt tyngre anfallsspel och mycket mer puck i anfallszon, men Malmös kontringar var stundtals riktigt vassa och känslan var stundtals att deras skott och målchanser ofta var farligare än Frölundas. Men det var Frölunda som etablerade det största trycket och stundtals öste skott emot Malmökassen.

Efter 57 mållösa minuter gav Malmöförsvaret Frölunda en gyllene chans att avgöra när man inom loppet utav halvannan minut ådrog sig två utvisningar, och i spel fem mot tre tog det inte många sekunder för Victor Olofsson att lirka in en retur utav Cristopher Nihlstorp och noteras för sitt femte mål för säsongen.

Med ett sent 1-0 på tavlan såg det ut att bli ytterligare en trepoängare för serieledarna, men med endast en halv sekund kvar utav den tredje perioden lyckades Fredrik Händemark fixa in en kvittering för Malmö och tog matchen till förlängning.

Båda lagen skapade chanser att avgöra under förlängningen, men matchen gick till förlängning och väl där kunde Mats Rosseli Olsen avgöra tillställningen med straffläggningens 10:e straff.

Resultatet innebär att vi tog vår femte raka vinst (sjätte raka segern på hemmaplan i SHL) och fortsatt har grepp om förstaplatsen i tabellen med 44 poäng på 21 spelade matcher.

Frölunda HC – IF Malmö Redhawks 2-1 SO (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)