J20: Nordqvist sköt hem bonuspoängen
Publicerad: 2016-11-16

Frölunda tog den viktiga bonuspoängen ikväll när man slog serieledarna Örebro Hockey med 4-3 i övertid. Glappet till tabelltoppen minskar därmed iom att även HV71 förlorade ikväll.

Göteborg – Det var det femte mötet lagen emellan och som vanligt var det tajt och grinigt matchen igenom där Örebro öppnade bäst och snart kunde gå ifrån till en 2-0 ledning tack vare ett par misstag av Frölundaförsvaret som gav Örebro alldeles för mycket yta att spela på. Philip Ekbergs 1-2 mål sent i den första perioden var välbehövligt för att Frölunda i den andra perioden skulle orka att komma tillbaka.

Den andra perioden bestod av gruff och utvisningar åt båda håll. Det var precis som första perioden grinigt med den stora skillnaden att domaren, som försökte få lagen att spela hellre än att gruffas, fick mer att göra vilket även resulterade i en straff för hemmalaget. Joni Ikonen var iskall när han överlistade Jonathan Frykholm i Örebrokassen och såg till att det nu stod 2-2 inför den tredje perioden.

Frölunda fortsatte jobba i den tredje perioden och även om det återigen var gästerna som på nytt tog ledningen kom Frölunda tillbaka bara minuter efter 2-3 målet genom en spelvändning där Oliwer Fjellström visade prov på kvicka handleder när han snärtade in pucken i nätmaskorna. Trots ytterligare en straff för hemmalaget stod sig 3-3 perioden ut och övertid väntade.

En sekund kvar!

En övertidsperiod där spelet böljade friskt fram och tillbaka och det såg länge ut att gå till straffavgörande men med en sekund kvar visade Jacob Nordqvist att även han har krut i bössan och 4-3 var ett faktum. Bonuspoängen till Frölunda som nu kliver upp på en fjärdeplats i en otroligt jämn tabell.

 Örebro var lite hetare men vi fick stopp på dom - Johan Benker

- Örebro var lite hetare än oss i första perioden men vi tog över i andra perioden och fick stopp och kunde spela vårt spel. 2-1 målet var viktigt i slutet av första perioden och jag tycker vi vinner rättvist idag säger Johan Benker, tränare Frölunda J20 och fortsätter:

- Deras lägen idag kom mest till på våra misstag i egen zon tack vare att vi vill spela med puckkontroll och kanske slänger iväg ett par puckar för mycket som öppnar för motståndarna men misstag blir det under matcher. Vi hade bud på mer mål idag men Örebros målvakt Frykholm är bra och det var kul att vi kunde avgöra precis innan straffarna iaf.

Ni hade med er två debutanter idag, Joseph Berger och Leon Lerebäck, vad säger du om deras insats?
- De gör det med bravur. De kom in i vårt spel fort och fick bra stöd av våra killar. De tog för sig och gjorde det jättebra idag

Ni har en tuff bortaturné nu till helgen med dubbla möten mot Karlskrona HK fredag/lördag och sedan avslutning mot Växjö Lakers:
- Det kommer bli en tuff helg och vi måste spela på topp hela helgen för poäng. Det blir ett race in på målsnöret säger Johan och hänvisar till den jämna tabellen där det endast skiljer tio poäng mellan fyran Frölunda och ettan Örebro.

Matchstatistik
Frölunda HC – Örebro Hockey 4-3 (1-2, 1-0, 1-1, 1-0)
Skott:
30-26 (6-9, 11-8, 10-7, 3-2)
Utv.min: 32-14 (2-0, 22-10, 8-4, 0-0)

Period 1
0-1 (07:03) | Robin Johannesson (Edvin Ekström)
0-2 (15:52) | Glenn Gustafsson (Filip Forsmark, Ludvig Carlsson)
1-2 (16:39) | Philip Ekberg (Joni Ikonen, Johan Lindholm)

Period 2
2-2 (32:27) | Joni Ikonen PS

Period 3
2-3 (47:37) | Samuel Duggan (Anton Johansson, Philip Desavva)
3-3 (49:34) | Oliwer Fjellström (Jacob Nordqvist)

Period 4
4-3 (64:59) | Jakob Nordqvist (Oliwer Fjellström, Måns Carlsson)

 

 

 

Skribent Christian Wahlgren