Purre flyttar hem
Publicerad: 2018-04-26
FHC
Patrik Carlsson är tillbaka i Frölunda Indians efter en utflykt till Finland.

Efter ett SM-guld och två CHL-titlar försvann Patrik Carlsson från Göteborg och Frölunda Indians.
Ny adress blev finska huvudstaden Helsingfors och hockeylaget IFK, men bara i en säsong. Den Kungälvs-fostrade 30-åringen har skrivit på ett treårskontrakt, till 2021, med Frölunda Indians.
– Det känns helt rätt. Jag älskar att spela för Frölunda och att åka in i Scandinavium är det bästa som finns, säger Patrik Carlsson som är fostrad i Frölundas akademi, valsade runt i hockey-Sverige under många år för att landa på Frölunda Campus igen sommaren 2015.
– Det känns förstås roligt och jättebra att få tillbaka Purre. Han kommer hem efter en bra säsong i Finland, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Till och med så bra att man skulle kunna skriva att det är en poängmaskin som återvänder – fem mål och fem assist i slutspelet, varav hela fem poäng i en av semifinalmatcherna mot Kärpät.
– Nja, det vet jag inte. Jag har spelat mitt spel och hoppas att jag har utvecklats av det här året. Jag strävar efter att bli bättre och bättre hela tiden, säger Patrik Carlsson som inleder sin comeback i Frölunda Indians med rehab:
– Jag har haft problem med en axel som hoppade ur led och har opererat den. Det var en ren rutinoperation som gick bra och det skall inte vara någon fara.
Du ställdes mot din tidigare lagkamrat Nicklas Lasu en hel del gånger den gångna säsongen, hur var det?
– Vi möttes sex gånger i serien och i sju matcher i slutspelet. Det var speciellt, men kul.

Patrik Carlsson
Ålder: 30 år.
Längd: 179 cm.
Vikt: 81 kg.
Skjuter: vänster.
Moderklubb: Kungälvs IK.
Klubbar: Frölunda HC, Växjö Lakers, Leksands IF, Södertälje SK, HV71.
Meriter: SM-guld 2016, CHL-guld 2016 och 2017.

Peter Pettersson Kymmer