Då åker vi!
Publicerad: 2016-09-16

Frölunda Indians möter Malmö Redhawks i SHL-premiären.

Efter en dryg månad av träningsmatcher och CHL-gruppspel drar SHL i gång och det regerande svenska mästarlaget Frölunda Indians börjar i Malmö.

- Äntligen. Sommaren är vad den är och första träningsmatchen är ju kul, men sen går man och väntar och längtar efter att serien skall köra igång, säger Frölundas assisterande tränare Pär Johansson som under veckan märkt att verksamheten gått in i en ny fas:

- Det finns en förväntan och kvalitén har höjts på allt, hos såväl spelare som ledare.

Med elva nya spelare i truppen är det ett nybyggt Frölunda Indians som tar sig an säsongen 2016/2017 och hur ser du på det, Pär Johansson?

- Intressant. Vi har ett nytt, ungt, talangfullt lag som jobbar hårt och alla kan spela hockey.

Vad kan vi förvänta oss i premiären?

- Prestationen är det viktigaste för oss. Det kommer inte att se ut som i mars/april, allt fungerar inte från början, men jag är inte orolig.

Läget i laget?

- Jag säger som man gör i Danmark: Vi kan välja från alla hyllor.

Som nykomling hankade sig Malmö Redhawks kvar i SHL förra säsongen och har höjt ribban inför den kommande. Tränarstaben är till två tredjedelar ny – Peter Andersson har ersatt Björn Hellkvist som headcoach – och några namnkunniga spelare har förstärkt truppen. För att bara nämna tre: målvakten Christopher Nihlstorp och anfallarna Nichlas Hardt och Rhett Rakhshani.

- Malmö är talangfullt och ett hårt jobbande lag med ett bra power play signerat Jesper Matsson. Vi tycker vi har bra koll på dem, men allt vet man ju inte så här tidigt på säsonger, förklarar Pär Johansson.

SHL-premiären mellan Malmö och Frölunda i Malmö arena direktsänds på TV 4, nedsläpp 15.00.

Peter Pettersson Kymmer