3x Casey bakom storvinst i Gävle
Publicerad: 2017-04-04
Frölunda HC gensvarade Brynäs IF:s vinst i Semifinal 1 genom att spela en exemplarisk bortamatch i Gavlerinken Arena. Casey Wellman stor matchvinnare med sina 3+1 när Frölunda till slut vann med 6-1 och utjämnade semifinalserien till 1-1 i matcher.

GÄVLE | När vi minns tillbaka till den första semifinalen i Scandinavium i lördags var det en slarvig och otydlig matchstart utav Frölunda HC där Brynäs IF kunde ta ett tydligt kommando. I Gavlerinken Arena i dag fick vi bevittna ett Frölunda som startade matchen med en kvalité som tillhörde raka motsatsen.
Man inledde matchen riktigt bra, dominerade matchbilden under de första sex-sju minuterna och hade ett ordentligt tryck mot Felix Sandström i Brynäsmålvakten – som fick stå i vägen för ett flertal riktigt vassa Frölundachanser i den första perioden.

Frölunda var klart bäst under hela inledningsperioden, men det skulle ta nästan 20 minuter innan Sandströms nolla sprack – 19:48 närmare bestämt.
I numerärt överläge kunde Casey Wellman – från sin typiska position i den vänstra tekningscirkeln – bomba in ett direktskott till 1-0 och skicka Frölunda i ledning i den första pausvilan – ett klart rättvist resultat sett till matchbilden.

Fortsatt trummande

Frölunda fortsatte omgående i andra perioden på den inslagna väg man spatserat i matchens inledningsperiod och man var fortsatt dominanta i den här matchen. Brynäs fick ingen ro i spelet vare sig med eller utan puck och Frölunda var genomgående numret större över i stort sett hela den andra perioden.

Intensiteten, noggrannheten och tuffheten kom att bli väldigt avgörande i den här matchen, och när dessutom kvalitén i avsluten kom in i bilden så agerade den tungan som fick vågen att svikta över i Frölundas favör.

Inom loppet av drygt två minuter skulle Frölunda utöka sin ledning två gånger om – först genom Patrik Carlsson, som vackert framspelad utav Casey Wellman kunde förvalta en snabb omställning. Sedan var det Rasmus Dahlin som fick pucken på offensiv blålinje, höll i, skottfintade och snärtade in en handledare via en Brynäsback till 3-0 och Frölunda satt ordentligt i förarsitsen.

Brynäs ryckte upp sig under periodens avslutande två minuter och Jonathan Granström lyckades böka in en reducering vid en tight situation framför mål – men Frölundas 3-1-ledning stod sig perioden ut.

Total dominans

Hemmalaget Brynäs fick en gyllene chans att ta sig in i matchen tidigt i den tredje perioden efter att ha fått med sig ett numerärt överläge ifrån mittenaktens avslutning. Men de 1:42 som Frölunda fick spela i numerärt underläge kunde ridas ut ganska enkelt och istället visade Casey Wellman prov på sin eminenta avslutskvalitet när han nästan från blålinjen stänkte in en handledare bakom Felix Sandström till 4-1 med knappt fyra minuter spelat av den tredje perioden.

Frölunda genomförde den här matchen exemplariskt och välorganiserat, när Victor Olofsson satte ett direktskott från nära håll till 5-1 tog luften definitivt slut för Brynäs.
Matchen slutade ungefär som den första perioden avslutades, där Casey Wellman stänkte in ett direktskott till 6-1 i numerärt överläge och fullföljde ett hat trick. En – i Frölundas ögon – mycket välspelad bortamatch resulterade till sist i en utjämnad semifinalserie i och med 1-1 i matcher.

Casey Wellman kommenterade matchen till C More efter slutsignalen:
– Det var en riktigt bra kväll för oss. Hela laget gjorde en kanoninsats med hårt jobb och vi utnyttjade våra båda power play-chanser. Jag tycker vi gjorde mindre misstag i dag än i lördags och lät pucken göra jobbet.

– Match tre på torsdag ska bli ”exciting” och vi ser redan fram emot den.

Semifinal 3 spelas i Scandinavium på torsdag 6 april kl 19:15 och biljetter till den matchen köper ni via den här länken eller i Scandinaviums biljettkassa.

Biljetter till Semifinal 5 släpps i morgon, onsdag, kl 9:00 och går att köpa via den här länken.

Brynäs IF - Frölunda HC 1-6 (0-1, 1-2, 0-3) Skott: 24-28 (6-10 9-10, 9-8)
Utv.min: 8-4 (2-0, 0-2, 6-2)

0-1 (19:48) | Casey Wellman (Joel Lundqvist, Henrik Tömmernes) PP1

0-2 (31:15) | Patrik Carlsson (Casey Wellman, Jonathan Sigalet)
0-3 (33:28) | Rasmus Dahlin (-)
1-3 (38:19) | Jonathan Granström (Juuso Ikonen, Daniel Paille)

1-4 (43:49) | Casey Wellman (Sean Bergenheim, Patrik Carlsson)
1-5 (50:56) | Victor Olofsson (Joel Lundqvist, Simon Hjalmarsson)